Burgemeester Bert Berghoef, geflankeerd door Hans Eppink en Diny Deunk. Foto: Frank Vinkenvleugel
Burgemeester Bert Berghoef, geflankeerd door Hans Eppink en Diny Deunk. Foto: Frank Vinkenvleugel

Twee Koninklijke Onderscheidingen

AALTEN/DINXPERLO - Op dinsdag 26 april reiktE burgemeester Berghoef, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, twee Koninklijke Onderscheidingen uit aan mensen die zich langdurig, vrijwillig ingezet hebben voor de Aaltense gemeenschap. Zij werden beide benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond dit jaar plaats in 't Grachthuys in Bredevoort.

Hans Eppink ging een dagje uit, dacht hij, met een schoonzus, als dank voor de hulp bij het verhuizen. Onderdeel van dat dagje uit was koffiedrinken bij 't Grachthuys. Zodra hij daar het bord zag met de mededeling dat de Lintjesregen in het Grachthuys was, viel het kwartje.

Diny Deunk werd naar 't Grachthuys gelokt met de mededeling dat ze er moest zijn vanwege één van haar vele vrijwilligersactiviteiten. Toen ze tien minuten na het geplande aanvangstijdstip van de plechtigheden nog niet was gearriveerd, ging men op zoek. Ze bleek er wel te zijn, maar was niet herkend door de mensen die haar naar de zaal van de Lintjesregen zouden leiden. Toen ook Diny in de zaal was gearriveerd, en daar ook haar al eerder gearriveerde partner Henk Nijkamp en overige familie zag, viel ook bij haar het kwartje.

Hans Eppink uit Dinxperlo ontving de Koninklijke Onderscheiding omdat hij al heel lang (vanaf 1975) en intensief als vrijwilliger actief is voor diverse instanties, verenigingen en partijen. Hij zet zich onder andere in voor de Stichting Maatschappelijk Welzijn, Stichting Kulturhus en Klein Theater Dinxperlo, de IKAD, het jeugd- en jongerenwerk, volleybalvereniging Favorita en politieke partij PvdA Aalten-Dinxperlo. Altijd weet hij de mensen te overtuigen door, ook al zit het tegen, door te gaan met een duidelijke doel voor ogen. Hij is een doortastend voorzitter. Vanwege zijn netwerk binnen de gemeente (op politiek, cultureel en sportief vlak) en zijn activiteiten binnen het bedrijfsleven kon en kan Hans Eppink makkelijk mensen aanspreken en betrekken bij het vrijwilligerswerk. Ook op sportief gebied zet hij zich in door als scheidsrechter te fluiten bij wedstrijden en als organisator van het City Beachtoernooi Dinxperlo.

Diny Deunk ontving de Koninklijke Onderscheiding voor haar uitgebreide en langdurige (vanaf 1976) inzet als vrijwilliger. Zij is begaan met de zorg voor de ouder wordende en minder mobiele mens in de samenleving. Ze zet zich in voor diverse instanties zoals de Zonnebloem, IKA, voormalig verzorgingshuis 't Hoge Veld, de ANBO, de PKN en de mediatheek van college Schaersvoorde en zij collecteert bij landelijke collectes. Al met al een zeer gewaardeerde vrijwilliger met het hart op de juiste plek.

Reageer als eerste
Meer berichten