Ellen van Minnen probeert alvast de gong uit, waarmee de matches worden gemeld tijdens de Beursvloer. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ellen van Minnen probeert alvast de gong uit, waarmee de matches worden gemeld tijdens de Beursvloer. Foto: Frank Vinkenvleugel

Vraag en aanbod op de Beursvloer

AALTEN/DINXPERLO -De allereerste Beursvloer van De Aaltense Uitdaging is op vrijdag 4 november. Burgemeester Berghoef luidt om 16.00 uur de gong bij Schaersvoorde, locatie Slingelaan in Aalten, om daarmee de uitwisseling van vraag en aanbod tussen verenigingen en het bedrijfsleven van start te laten gaan. Op dit moment zijn er al veel bedrijven en organisaties die zich hebben ingeschreven, maar het succes zou des te groter worden, wanneer er nog meer aanmeldingen bij kwamen. De deelname is gratis, en voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Door Iris Jansen

Ellen van Minnen-Prins, manager van de Aaltense Uitdaging, legt uit wat een Beursvloer eigenlijk is: "In 1996 organiseerde de Vereniging NOV (branchenetwerk vrijwilligersorganisatie) de eerste landelijke Maatschappelijke Beursvloer in de Beurs van Berlage te Amsterdam. In 2002 kreeg de Beursvloer een vervolg in Arnhem, als de eerste Lokale Maatschappelijke Beursvloer.
Veel Uitdagingen hebben het initiatief van de Beursvloer omarmd; als Uitdaging bieden wij op de Beursvloer maatschappelijke organisaties én bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Knelpunten op het gebied van menskracht, materialen en middelen worden door het bedrijfsleven opgelost met gesloten beurs. Op de Beursvloer onderhandelen de aanwezigen over vraag en aanbod. Verenigingen en organisaties bieden op hun beurt een tegenprestatie, die past bij het karakter van hun vereniging en de match met het betreffende bedrijf. De laatste tijd hebben we als Aaltense Uitdaging veel verenigingen en bedrijven benaderd om mee te doen. Ik zou zeggen: grijp deze kans, kom naar de Beursvloer en maak je wensen kenbaar. Ook voor bedrijven is het een uitdaging om te proberen een match te maken. Mocht op dat moment een bedrijf niets kunnen bieden, is er altijd nog het netwerk waaruit geput kan worden. Notaris Rensen zal de afspraken tussen partijen vastleggen. Met de datum van 4 november in het vizier, wil ik verenigingen en bedrijven nogmaals oproepen om zich vooral aan te melden.
Dat kan via www.aaltenseuitdaging.nl/activiteiten/beursvloer."

Hacron
Ook de Hacron heeft zich opgegeven voor deelname aan de Beursvloer. Evert Bussink, regio uitvoerder van Hacron Groen vertelt waarom: "Op een ondernemersbijeenkomst raakte ik geïnteresseerd door het enthousiaste verhaal van Dianne Sloetjes-Gussinklo van de Rabobank, één van de bestuursleden van de Aaltense Uitdaging. Zij vertelde wat de Aaltense Uitdaging precies inhield en wat dat voor een samenleving kon betekenen. Natuurlijk kwam ook de Beursvloer ter sprake, een mooi initiatief waarvoor ik ons bedrijf meteen heb aangemeld. Wij hebben 'handjes' genoeg die wij kunnen aanbieden, wanneer verenigingen of instellingen omhoog zitten met buitenwerkzaamheden. Hacron Groen is natuurlijk een bedrijf dat een grote maatschappelijke betrokkenheid heeft. Wij zijn een 100% particulier bedrijf waarvan meer dan 80% van de werknemers een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Maar we hebben wel een probleem om in de wintermaanden deze mensen aan het werk houden. Daarom is voor ons de Beursvloer ook belangrijk, om contacten met andere bedrijven te leggen betreffende arbeidsplaatsen. De uren die onze mensen invullen tellen mee voor die 5% van de participatiewet; zo snijdt het mes aan twee kanten."

De Beursvloer van de Aaltense Uitdaging is op vrijdag 4 november van 16.00 tot 18.00 uur in Schaervoorde, locatie Slingelaan 28 in Aalten.

reageer als eerste
Meer berichten