Kollumn | Breed

Breed

Als eerste veel Heil en Zegen voor 2017 gewenst voor jou en jouw geliefden. Hoppeluk een guten rutsch ehad met niet tevölle pöffèrkes.

Aan het eind van het jaar twee nieuwsfeiten die het vermelden waard zijn. Een nieuwe burgemeester. Woont in het Hoge Zutphen. Is net niet Achterhoek. Wel Graafschap. Vooruit, niet moeilijk doen.

Waar wel moeilijk over wordt gedaan zijn de Half Zware maatregelen die de gemeente en het CIF nemen over aanleg van de infrastructuur voor breedband internet. Voor beter en sneller Horen en Zien. De C staat voor communicatie. De IF voor Infrastructuur Fonds. En juist aan die C mankeert het. Veel beloven en weinig doen. Heel Zwak!

Deze groep van tien personen zorgt, samen met de gemeente, voor veel Heibel en geZeur. Er zijn voorlichtingsavonden gehouden waar van alles is beloofd. Aan burger, boer en bedrijf. Aanleg zou spoedig beginnen en zou €  9,95 per maand gaan kosten. De 65 (!) ambassadeurs konden hier mee aan de slag. Goedwillende vrijwilligers die op pad werden gestuurd en het beeld breed moesten verkopen.

De website van glasvezelbuitenaf.nl is niet bijgewerkt. Op de website Breedband Buitengebied van onze gemeente is de laatste melding het bericht dat op 27 oktober bij Het Blauwe Meer een bijeenkomst is. En dat de succesvolle glasvezelcampagnes (dank zij de ambassadeurs!!) de CIF in tijdnood brengen! Heel Zeker niet goed ingeschat. Overheidsinstanties willen graag steeds meer digitaal contact met de burgers. Nou, ga je gang, zou je zeggen. Niet dus.

Vanwege deze teleurstellende gang van zaken heeft de belangenvereniging meegedeeld dat ze zichzelf op non-actief zetten.

De Achterhoek heeft nog steeds de naam van een groen buitengebied met bos. En weilanden waar nog koeien in lopen. Een vakantiebestemming voor velen. Maar een plek van ergernis waar zelfs wifi nog niet overal beschikbaar is. En door het Höken en Zeuren van gemeente en CIF heeft de boer als manager van zijn melkvee- en / of akkerbouwbedrijf alleen nog maar de beschikking over een telefoon die nog is aangelegd door de PTT.

Als eerste daad kan Arnold Gerritsen hier eens duftig met de vuist op tafel slaan. Voor een breder Heil en Zegen!

Hol ow goed!

H. Eurneman

Meer berichten