Rocco en Monique tijdens een repetitie met Psalm 150. Links dirigent Tijmen Botma. Foto: Frank Vinkenvleugel
Rocco en Monique tijdens een repetitie met Psalm 150. Links dirigent Tijmen Botma. Foto: Frank Vinkenvleugel

Blue Lake Proms: opnieuw verrassend concert van Psalm 150

DINXPERLO - Het succesvolle concert Starlight uit 2015 krijgt, als het aan Psalm 150 ligt, een vervolg op zaterdag 18 en zondag 19 februari met het groots opgezette Blue Lake Proms. De succesvolle samenwerking met Rocco Ostermann in 2015 vormt de aanzet om het dit keer nog grootser aan te pakken. Maar liefst twee dagen achtereen wordt er een eigentijds en vernieuwend concert geboden, dat zowel jong als oud zal aanspreken. Naast Rocco treden ook Monique Coenders, DJ Lady Virea, koor Vision en Dansschool Vieberink op.

Door Iris Jansen

Dirigent Tijmen Botma van Psalm 150: "De samenwerking met Rocco verliep zo succesvol, dat we dat graag nog een keer wilden herhalen. Zo zal hij bij dit concert nog wat meer zingen, ook samen met Monique Coenders." Bestuurslid Gerard Boland vult aan: "Ik heb Monique horen zingen op Sneeuwpop en wist meteen dat zij aan het concert moest worden toegevoegd. Ze was er een periode tussenuit, maar heeft net op tijd de draad weer opgepakt. Zo zijn we altijd op zoek naar kwalitatief goede zangers en muzikanten uit Dinxperlo en omstreken waar we mee kunnen samenwerken."
Botma: "Voor ons als orkest is zo'n concert ook een soort ontdekkingsreis: wat kunnen we allemaal. In ons hart zijn en blijven we natuurlijk een echte fanfare, maar de nieuwsgierigheid naar onze muzikale mogelijkheden is bij ons sterk aanwezig."

Last minute date
"Bu'j thuus? Dan kom ik ff an, wil effen wat met ow oaverleggen." Monique Coenders lacht als ze vertelt over het telefoontje van Rocco, een paar weekjes geleden. "We kennen elkaar al heel wat jaartjes en hebben vaak samen opgetreden in Dinxperlo. Ik was nog aan het nagenieten van mijn optreden met The Black Soul Shakers op Sneeuwpop en dan komt Rocco meteen daarop met de uitnodiging van Psalm 150 om samen enkele nummers te zingen. Ik voel me bevoorrecht. Het is wel kort dag, dus het is een echte 'Last minute date'. Ik heb nog nooit met dirigent en zo'n groot orkest opgetreden en ook nog nooit voor zoveel mensen, maar ik heb er zo'n zin in!"

Statement
Ook Rocco verheugt zich op de samenwerking met Monique: "Samen zingen we twee nummers van John Miles en The Blues Brothers. Natuurlijk geweldig dat we in en voor ons eigen dorp kunnen optreden. Met begeleiding door orkest, band en piano, zing ik enkele Engelstallig nummers zoals Hurt en Halleluja, maar ook One for the road van Sinatra. Met Laat me van Ramses Shaffy, dat ik in het dialect zing, maak ik ook een beetje mijn statement: laat me mijn eigen gang maar gaan, ik heb het altijd zo gedaan. En tot nu toe kan ik op hele mooie gebeurtenissen en optredens terugkijken en liggen er veel optredens in het verschiet. Zo zal ik bijvoorbeeld op 21 juni tijdens het TT Festival in Assen met mijn band Donnerwetter samen met de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso onder leiding van Tijmen Botma optreden. Nee, zo verkeerd heb ik het niet gedaan. Alle nummers die ik zing, zing ik met hart en ziel. Ik wil het verhaal vertellen, het verhaal op mijn manier bij de luisteraar brengen, dat vind ik belangrijk. In zingen kan ik mijn passie kwijt, net zoals in het componeren wat ik de laatste tijd ook veel doe."

Vernieuwen
Boland: "Naast het solistisch optreden van Rocco en Monique hebben we voor dit concert een ander koor uitgenodigd. Je moet steeds vernieuwen; je moet het publiek wakker houden. Het gemengd koor Vision uit Dinxperlo/Suderwick zal samen met het orkest en band ook een aanzienlijke rol krijgen tijdens het concert. Paul Gregoor, dirigent van Vision: "Het koor verheugt zich er enorm op om samen met zo'n eerste klas fanfareorkest te mogen optreden. We zullen eigentijdse nummers zingen van Queen, Stevie Wonder, Robby Williams maar ook een klassieker zoals Gabriella's Song staat op het programma." Boland gaat verder: "Bijzonder is ook de mix van DJ Lady Virea." Virea Houthuijzen, in de regio geboren en getogen, heeft in Dinxperlo al enkele malen opgetreden als DJ en is dus hier geen onbekende. Virea: "Een hele uitdaging om een mix te maken waar het orkest met livemuziek een aandeel in kan hebben. Ik moet de muziek zo samenstellen, dat het met de instrumenten een geheel zal vormen; spannend voor alle partijen, want zoiets kom je in de praktijk niet vaak tegen."

Muziek en dans
"Ik wilde graag een visuele dimensie toevoegen aan het geheel", legt Boland tot slot de deelname van Dansschool Vieberink uit. "Dat is een heel verrassende toevoeging; ballroom en latin. Het wordt een dynamisch concert waar veel mensen interesse in hebben gezien de snelle kaartverkoop."
Marianne Vieberink van Dansschool Vieberink uit Aalten: "Vier dansparen van onze dansschool werken met veel passie mee aan deze twee concerten. Natuurlijk mag het dansen niet teveel op de voorgrond treden. Het moet de muziek ondersteunen; de bewegingen moeten als het ware een geheel vormen met de muziek; wat je hoort moet je kunnen zien. Dit is natuurlijk een prachtig project waar we graag aan meewerken."

Kaartverkoop
De kaarten voor zaterdagavond zijn uitverkocht. Voor zondagmiddag 19 februari zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Aanvang is 16.00 uur.
Locatie: Sportcentrum 'Het Blauw Meer', De Kolk 6, Dinxperlo.
Kaarten zijn te bestellen via www.psalm150.nl.

Meer berichten