Links Jan Veldboom en zijn metgezel, burgemeester Arnold Gerritsen en rechts Hans ter Beek en zijn vrouw. Foto: Frank Vinkenvleugel
Links Jan Veldboom en zijn metgezel, burgemeester Arnold Gerritsen en rechts Hans ter Beek en zijn vrouw. Foto: Frank Vinkenvleugel

Onderscheidingen voor Ter Beek en Veldboom

AALTEN/DINXPERLO - Op woensdag 26 april reikte burgemeester Gerritsen, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, Koninklijke Onderscheidingen uit aan twee inwoners die zich langdurig, vrijwillig ingezet hebben voor de Aaltense gemeenschap. Zij werden beide benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Beide heren werd - zoals dat gebruikelijk is - met een smoesje meegenomen. Jan Veldboom werd door zijn schoonzus Joke Veldboom-Neerhof, de echtgenote van zijn overleden broer Dick, nam Jan Veldboom mee 'voor een gezellig dagje uit met de familie'. Voor Hans ter Beek was de smoes familiebezoek, om de verjaardag van zijn zwager te vieren. Bij zijn entree in het gemeentehuis vermoedde hij kennelijk iets, want hij merkte op: "Hier klopt iets niet...!"

Jan Veldboom (72 jaar) uit Aalten ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange en intensieve inzet voor verschillende Aaltense verenigingen en organisaties. Hij wordt getypeerd als een bezige bij, die zijn verantwoording neemt. Een vrijwilliger in hart en nieren. Jan Veldboom steekt veel tijd in vrijwilligerswerk voor onder andere de Protestantse kerk Aalten waar hij onder meer medeorganisator is van de vakantieweken voor ouderen met een beperking. Ook zet hij zich in als bestuurslid en secretaris van de folkloristische dansgroep 'De Heurnse Haltedansers' – waarvan hij sinds 1999 ook nog trouw lid is – en van menvereniging De Koetsiers Aalten-Dinxperlo. Veldboom verzorgt de catering voor diverse evenementen in de gemeente en werft, als lid van de marathoncommissie, sponsoren. Bij 't Hoge Veld en Beth San (beide Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé) is hij vrijwilliger bij de maandagzang en loopt hij mee met de wandelgroep.

Uit Dinxperlo komt Hans ter Beek (62). Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn uitgebreide en langdurige (vanaf 1988) inzet als vrijwillig bestuurslid van verschillende verenigingen, vooral op het gebied van sport. Naast zijn bestuurstaken is Ter Beek altijd bereid andere taken op zich te nemen, te chaufferen en hand- en spandiensten te verrichten.
Na jarenlang voorzitterschap van Badmintonclub Euro en de gymnastiekverenigingen DOS en Represta – en initiatiefnemer van de fusie van deze gymnastiekverenigingen – besteedt hij momenteel veel tijd aan het bestuurslidmaatschap van de Sport- en Recreatiestichting Dinxperlo, verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van alle gemeentelijke sportaccommodaties, en de Dynamic Tennis Bond Nederland. Bij deze laatste is hij bovendien verantwoordelijk voor opleidingen en technische zaken én altijd bereid fysiek een helpende hand uit te steken, bijvoorbeeld bij het opbouwen van de wedstrijdzalen.

reageer als eerste
Meer berichten