Natalie Kempka en Wilko te Grotenhuis bij obs De Wegwijzer, nu ondergebracht in Duplo. Foto: Waltraud Wensink
Natalie Kempka en Wilko te Grotenhuis bij obs De Wegwijzer, nu ondergebracht in Duplo. Foto: Waltraud Wensink

Reüniecafé De Wegwijzer

DINXPERLO - Sommige oud-leerlingen van de openbare school in Dinxperlo, later de Wegwijzer, kunnen zich vast de laatste reünie nog herinneren. Die was in 2001 en werd gehouden in verband met het 200-jarig bestaan van het openbaar onderwijs in Dinxperlo. Nu krijgen oud-leerlingen opnieuw de kans om een reünie bij te wonen, en wel op zaterdag 25 november. Wilko te Grotenhuis en Natalie Kempka, allebei oud-leerling, gaan zich hiervoor inzetten.

Door Waltraud Wensink

Het idee komt in eerste instantie van Wilko te Grotenhuis. "Ik liep met mijn dochter door Dinxperlo toen ik een van mijn oude leerkrachten, meester Kikkert, zag lopen. Ik vertelde mijn dochter dat hij een van mijn meesters op school is geweest. Thuis kwam ik vervolgens een oude foto van de vorige reünie tegen en toen begon langzaam het idee op te borrelen dat het best wel leuk zou zijn om opnieuw een reünie te hebben. Op Facebook feliciteerde ik Natalie met haar trouwdag en opperde het idee bij haar", aldus Wilko. Veel overredingskracht had Wilko niet nodig. "Voordat ik het wist zat ik al in de organisatie", lacht Natalie.

ReünieCafé de Wegwijzer
Natalie: "in eerste instantie hadden we het alleen over onze eigen klas .Het gebouw zelf staat allang niet meer op de oude locatie en we hebben gekeken naar een geschikte ruimte voor een eventuele reünie. Dat is na enig overleg het Kulturhus geworden. Daar is ruimte genoeg en via deze weg zijn we op het idee gekomen om het groter aan te pakken. Het idee van een ReünieCafé was geboren." Volgens Wilko zou er best wel veel belangstelling voor kunnen zijn. "We gaan het op een ongedwongen en vrije manier opzetten in een soort 'café-sfeer'. We willen alle reünie-bezoekers de kans geven om herinneringen met elkaar op te halen en bij te kletsen. Hierbij maakt het niet uit of je jong of oud bent en of je vroeger op de openbare school hebt gezeten of later op de Wegwijzer, alle oud-leerlingen zijn van harte welkom", zegt Wilko. Het is wel bijzonder dat op deze reünie zowel grootouders, kinderen en kleinkinderen aanwezig kunnen en mogen zijn.

Aanmelden via Facebook of mail
Door de jaren heen zijn er al een heleboel oud-leerlingen en leerkrachten overleden, sommigen zijn verhuisd, en van sommigen is niet eens bekend waar ze zitten. Hoe kunnen al die mensen bereikt worden als het zo groots wordt aangepakt? Wilko: "We gaan op Facebook een pagina maken waarop de bijzonderheden van het ReünieCafé te lezen zijn. We denken dat we via die weg een groot aantal mensen kunnen bereiken. We hopen dat de mensen die geen internet of Facebook hebben wel door anderen geattendeerd worden op de reünie. Voor de leerlingen van vroeger, de al wat ouderen dus, hopen we dat ze even geholpen worden door hun kinderen of kleinkinderen als het nodig is. Via de Facebookpagina kunnen de mensen zich alvast aanmelden. Het is handig om te weten hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten, ook in verband met de planning voor het Kulturhus, en voor de Menatruck die voor de inwendige mens zorgt. Ook wordt er gezorgd dat er een fotograaf rondloopt die de mogelijkheid biedt om weer eens met je oude klasgenoot of klasgenoten op de foto te gaan. Het wordt vast erg gezellig."

Door dit concept worden de kosten van de reünie laag gehouden.De entree is vrij en de drankjes zijn voor eigen rekening. Er wordt gezorgd voor een dj die muziek laat horen van de afgelopen jaren. "Mochten er nog mensen met foto's, filmmateriaal of leuke anekdotes zijn, dan kunnen ze dit bij een van ons aangeven", zegt Natalie. "Dat is dan leuk om avonds nog te laten zien in de foyer van het Kulturhus. Eventuele vrije giften die we krijgen, komen ten goede aan het Kulturhus."
De beide organisatoren zijn in ieder geval hartstikke enthousiast en hebben er zin in. Ze hopen dan ook op een volle zaal. De avond begint op zaterdag 25 november om 20:00 uur, en duurt tot 00.30 uur. Graag opgeven voor 15 oktober.


www.facebook.com/ ReünieCafé de Wegwijzer

reuniecafedewegwijzer@gmail.com

10 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5743950&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dinxpersnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=706,708,709,710,711,712,713,714,715,716,717,718,719,720,721,722,723,724,725,726,727,728,729,730,731,732,733,734,735,736,737,738" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>