De Bankdirecteuren op het podium bij Mañana Mañana. Foto: Luuk Stam
De Bankdirecteuren op het podium bij Mañana Mañana. Foto: Luuk Stam

Mañana Mañana knalt uit de startblokken

VORDEN - Festival kijkt terug op geslaagde eerste dag in Vorden. Mañana Mañana duurt nog tot en met zondag 18 juni.

Door Luuk Stam

Mensen liggen in hangmatten of zitten op bistrostoeltjes, genieten van muziek en theater, drinken een biertje, eten een vers stukje kip of een speciaal gegrilde hamburger. Hoe verder de avond vordert, hoe meer het kleurrijke licht het terrein van Mañana Mañana verandert in een bijna sprookjesachtige omgeving. Over de gracht van kasteel Vorden is een brede wandelbrug gelegd.

Festival Mañana Mañana is in volle gang. Donderdagavond opende het festival dat voor het eerst plaatsvindt rondom kasteel Vorden. De organisatie is in handen van De Feestfabriek, tevens organisator van de Zwarte Cross. Zij begonnen dit festival vier jaar geleden in Hummelo. Omdat het terrein op landgoed Enghuizen vooral bij slecht weer toch niet zo geschikt bleek, is nu gekozen voor een verhuizing.

Vanwege de eerste editie in Vorden mochten Vordenaren donderdagavond gratis naar binnen. Veel dorpsbewoners gingen op die uitnodiging in, maar ook veel bezoekers van elders wisten op de openingsavond de weg naar het festivalterrein al te vinden. Zo stond de camping voor de fanatieke festivalgangers aan het eind van de avond al flink vol.

Waar het publiek aan het begin van de avond nog in alle rust over het terrein wandelde, waren later op de avond de nodige danspasjes te aanschouwen bij de verschillende muziekoptredens. Zo kreeg de countryband The Hill Billy Moonshiners lovende reacties en genoten De Bankdirecteuren van hun thuiswedstrijd. Zij brachten hun vertolking van nummers van onder andere Boh Foi Toch en Johnny Cash ten gehore.

Naast de verschillende podia biedt het terrein een veelheid aan sfeervolle hoekjes. Eettentjes zijn er in allerlei soorten en maten. En er zijn theatervoorstellingen. Vanaf vrijdag zal ook de Universitipi in gebruik zijn. Hier zullen verschillende hoogleraren van de Universiteit Twente een minicollege geven. Het programma op het festivalterrein begint dagelijks om 10.15 uur 's ochtends en gaat door tot 1.00 uur.

Kasteelvrouw Karin de Rouw heeft alvast een rondje gemaakt. "Wat zijn dit allemaal leuke mensen", reageerde De Rouw, die verbaasd was over het grote aantal bezoekers. "Ik kende het festival niet en wist niet wat ik precies moest verwachten. We hebben hier soms wel evenementen, maar dit is echt een andere orde van grootte." Toch is de kasteelvrouw zeer enthousiast. "Het is gezellig. Ik ga deze mensen na zondagavond missen. Dat weet ik nu al."

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5743950&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dinxpersnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=706,708,709,710,711,712,713,714,715,716,717,718,719,720,721,722,723,724,725,726,727,728,729,730,731,732,733,734,735,736,737,738" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>