De clubkampioenen van de Grensruiters. Foto: PR
De clubkampioenen van de Grensruiters. Foto: PR

Cato en Annelinde clubkampioenen Grensruiters

DINXPERLO - De clubkampioenschappen verreden bij de Grensruiters werden op zaterdag 10 juni verreden. Cato Mecking en Martine Middelbrink wisten het clubkampioenschap te behalen.

In ochtend werd er in de dressuurring gestreden en de vier beste paardencombinaties en de twee beste ponycombinaties mochten overrijden. Jennifer Hengevelt (M1), Maurice Klaver (B), Lisanne Kruiniger (Z2) en Djolinda Aarsen (L1) hadden in het ochtendprogramma de beste dressuurproeven laten zien. Alle vier mochten ze overrijden. De combinaties waren aardig aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk wist Jennifer Hengevelt met Don Quaterson de beste proef neer te zetten. Daarom mocht zij de dressuurbeker mee naar huis nemen en zich een jaar lang dressuurkampioen noemen.

Bij de pony's zetten Cato Mecking en Marthe Thuis, beide uitkomende in de L1, de beste proef neer. Daarom mochten deze twee getalenteerde amazones overrijden. Ook hier was het spannend. Uiteindelijk beoordeelde de jury Marthe met haar pony Didi net iets beter waardoor Marthe er met de dressuurbeker bij de pony's vandoor wist te gaan. Ook Marthe mag zich een jaar lang dressuurkampioen noemen.

Naast de reguliere dressuur kwamen er een aantal beginnende combinaties aan de start in de bixie. Ook hier bleek dat er binnen de vereniging veel jong getalenteerde aanwas is. Uiteindelijk wist Tess Meinen met Freddy de mooiste proef neer te zetten, op de voet gevolgd door Anouk Bussing met Quinty en Lotteke Bussink met Laila.

In de middag stond het springen op het programma, bij de pony's wist Martine Middelbrink met Jelle in het groen springen het beste parcours neer te zetten. Hierdoor mag ze de Gerard-Westendorp-wisselbeker een jaar lang in haar bezit hebben. Bij het reguliere springen wist Cato Mecking met Andy te winnen. Bij de paarden eindigde Martine Middelbrink met Elvira op de eerste plaats gevolgd door Anneline Kruiniger met Latino Z.

Cato en Martine wonnen hierdoor de springwisselbeker. Beide amazones mogen zich een jaar lang springkampioen van de Grensruiters noemen.

Op basis van de dressuur en spring-uitslagen wordt er gekeken wie van de deelnemers de beste allround combinatie is. Bij de pony's wist Cato Mecking met Andy overtuigend clubkampioen te worden. Voor Cato en Andy is dit niet de eerste keer want vorig jaar werd zij ook al clubkampioen. Hiermee heeft Cato haar titel weten te behouden. Bij de paarden werd Annelinde Kruiniger clubkampioen. Ook voor Annelinde is het niet de eerste keer dat ze zichzelf clubkampioen mag noemen. Al was dat twee jaar geleden en met een ander paard. De Grensruiters kunnen terugkijken op een geslaagd clubkampioenschap.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5743950&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dinxpersnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=706,708,709,710,711,712,713,714,715,716,717,718,719,720,721,722,723,724,725,726,727,728,729,730,731,732,733,734,735,736,737,738" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>