Mike Broekhuizen van sv Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
Mike Broekhuizen van sv Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel

SV Dinxperlo en Ajax Breedenbroek werken samen

Clubs komen met gezamenlijk JO13-2 team

Door Bart Kraan

DINXPERLO/BREEDENBROEK – SV Dinxperlo en Ajax Breedenbroek gaan volgend seizoen samenwerken. Beide Achterhoekse voetbalverenigingen brengen dan een gezamenlijk JO13-2 elftal in het veld.

Dat gebeurt op verzoek van Ajax Breedenbroek, dat niet genoeg spelers heeft voor een eigen tweede JO13-team. "Ze kwamen met een verzoek bij ons", aldus Mike Broekhuizen, bij SV Dinxperlo bestuurslid samenwerking. "Ajax B. had hulp bij de JO13 nodig omdat ze een team niet kreeg samengesteld. Die vereniging had voor een team te veel spelers en voor twee te weinig. Anders hadden ze moeten gaan werken met dispensatie-spelers (voetballers die eigenlijk te oud zijn, maar van de KNVB toestemming krijgen om nog een derde seizoen in een lagere leeftijdscategorie te spelen, BK) of hadden ze spelers uit de JO11 vervroegd moeten doorschuiven."

Omdat SV Dinxperlo met DZSV midden in fusiebesprekingen zit, heeft de onlangs naar de vierde klasse van het zondagvoetbal gedegradeerde club de voorgenomen samenwerking met Ajax Breedenbroek eerst overlegd met de 'buurman' op sportpark 't Welink. "Omdat we met DZSV over een fusie overleggen, hebben we eerst met die club over de samenwerking met Ajax B. gesproken", zo geeft Broekhuizen aan. "Zoiets bespreek je uiteraard met je beoogde fusiepartner, maar die had geen bezwaar. Dus er was geen belemmering om met Ajax B. te gaan samenwerken."
En dus komen SV Dinxperlo en Ajax Breedenbroek volgend seizoen met een gezamenlijk JO13-2 elftal, dat maandag onder leiding van Roy Vreeman traint op sportpark 't Houtbroek in Breedenbroek en woensdag onder leiding van Peter Kranen op 't Welink. Op zaterdag fungeren Nico Huntink, Raymond te Slaa en Martin Elburg als leiders en coaches. Wat SV Dinxperlo betreft, is deze regeling pure luxe. Want het was voor deze vereniging niet echt noodzakelijk om met Ajax Breedenbroek in zee te gaan. "Wij hadden ons volgend seizoen bij de JO13 wel gered", stelt Broekhuizen. "Maar met een aantal extra spelers krijg je wat meer ruimte. En als een buurman je om hulp vraagt, moet je niet nalaten die te geven."

De samenwerkingsovereenkomst die SV Dinxperlo en Ajax Breedenbroek hebben gesloten, geldt voor een seizoen. Of de club die uit de fusie tussen SV Dinxperlo en zaterdagvoetbalvereniging DZSV gaat ontstaan, op een eventueel volgend verzoek om samenwerking uit Breedenbroek ingaat, kan Broekhuizen niet zeggen. "In principe kunnen we ons dan prima zelf bedruipen, maar ik denk dat we, als we zo'n verzoek krijgen, dat gaan bekijken op het moment dat we dat binnenkrijgen", aldus Broekhuizen, die niet uitsluit dat de in Dinxperlo op te richten fusieclub nog wel eens een verzoek tot samenwerking van Ajax Breedenbroek zal krijgen. "In de toekomst krijgen kleinere verenigingen steeds meer te maken met de gevolgen van de krimp en zal het voor die clubs lastiger worden om spelers voor bepaalde teams bij elkaar te krijgen. Het samenstellen van teams is voor kleinere clubs vaak een puzzel, dat wordt in de toekomst een huzarenstukje. Dat zal gelden voor Ajax Breedenbroek, maar ook voor bijvoorbeeld Etten en Den Dam. Zelfs Gendringen, toch best wel een grote club, werkt al samen met andere verenigingen.''

Ook SV Dinxperlo heeft in het verleden al met andere clubs samengewerkt, zoals met DZSV. "In de B-jeugd en met een tweede damesteam", aldus Broekhuizen. "Dit is de eerste keer dat we, zover mij bekend, met Ajax Breedenbroek samenwerken."
Intussen vorderden de besprekingen over de fusie tussen SV Dinxperlo en DZSV gestaag. "Het loopt voorspoedig in alle vijf commissies (technische zaken, marketing/communicatie, facilitaire zaken, secretariaat en financiën, BK). Er is sprake van constructieve en boeiende gesprekken. Die leveren input op, op basis waarvan de besturen van beide verenigingen een masterplan schrijven. Deze maand volgt er een tussenrapportage."

2 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5743950&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dinxpersnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=706,708,709,710,711,712,713,714,715,716,717,718,719,720,721,722,723,724,725,726,727,728,729,730,731,732,733,734,735,736,737,738" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>