Foto: Waltraud Wensink
Foto: Waltraud Wensink

Kittens krijgen goed tehuis

DINXPERLO - Elke Koskamp en haar dochter Naomi dachten het rustig te krijgen nu de beide broers van Naomi op vakantie zijn. Niets is echter minder waar. Ze hebben er een dagtaak aan om een paar gevonden kittens te verzorgen. De kittens werden door een vriendin van Elke gesignaleerd op een industrieterrein in Dinxperlo tussen het afval. Al pratende werden de dierenliefhebbers het er al snel over eens dat deze kittens gevangen moesten worden want zo heel lang zouden ze op de berg afval niet meer overleven.

Door Waltraud Wensink

Elke: "We dachten in eerste instantie dat het om twee poesjes ging. Mijn vriendin heeft de eerste gelokt met een krentenbol die ze toevallig bij zich had en een emmer die er stond. Dat jonge poesje had zoveel honger dat ze zich zo liet pakken. De tweede was een heel ander verhaal. We hebben een soort vangkooi geplaatst en binnen tien minuten hadden we het katje dat hoogst waarschijnlijk heel veel honger had er al in zitten. Die blies flink van zich af... Voor we die er eens uit hadden. Maar Naomi zag gelijk dat het om een ander poesje ging dan dat we eerst gezien hadden. Dat betekent dus dat er nog eentje zit.".

De jonge poesjes zijn duidelijk niet aan mensen gewend en de moederpoes is ook niet gesignaleerd. De poesjes hebben tot op het moment dat ze gevangen zijn moeten leven van hetgeen ze tussen het vuil vonden. Ze zijn ongeveer vijf of zes weken oud. "Waar normaal gesproken de poesjes eten, spelen en slapen en lekker in hun nest liggen, zijn deze poesjes met name bezig met alles in de gaten te houden, op hun hoede zijn en natuurlijk eten. Gelukkig kunnen ze dat zelf. Maar tafelmanieren hebben ze niet", zegt Naomi. "Ze zijn wild bij het eten en schuiven alles door het bakje en de neusjes van de poesjes worden ook helemaal vies." De kittens zijn natuurlijk ook helemaal niet gewend om netjes uit een bakje te eten.

Plassen in een schaal
Elke bedacht zich geen moment en ving de beide poesjes liefdevol op. Er werd een oproep geplaatst voor een bench en Naomi zorgde voor voldoende speeltjes voor de beide poesjes. Voor nood dienen twee vleesschaaltjes even als kattenbak. "Ja we moesten even improviseren en hebben de kattenbakkorrels in de schaaltjes gedaan. En warempel, de beide katjes maken er gebruik van. De een nog wel wat onwennig maar toch. En ach, als de broers van vakantie terug komen serveren we er gewoon weer salami uit, dat merken ze toch niet", lacht Elke. Ondanks dat de poesjes nu droog en warm zitten en eten krijgen, moeten ze nog wel flink socialiseren. Elke: "We hopen dat we het derde poesje ook nog te pakken krijgen en gaan er in ieder geval voor zorgen dat ze flink socialiseren en ook weten dat we goede bedoelingen hebben. Ze laten zich nu nog niet aanpakken maar komen al steeds meer uit hun nestje en spelen ook al met elkaar waar wij bij zijn. Dat gaat de goede kant op", zegt Elke.

Tehuis voor alle poesjes
Zodra de poesjes gewend zijn, laat Elke ze onderzoeken bij de dierenarts en er is ook al voor ieder poesje een tehuis gevonden. Eentje houden ze er in ieder geval zelf. Deze katjes hebben geluk gehad, maar dat is helaas lang niet altijd het geval. Soms worden poesjes ergens gedumpt of er gebeuren andere nare dingen mee. Bij deze katjes is het niet bekend of ze zijn gedumpt, ze kunnen ook op de plek geboren zijn waar ze gevonden zijn. De moederkat is in ieder geval niet meer in beeld. Deze katjes krijgen een goed onderkomen, dat staat vast. Elke en Naomi gaan in ieder geval hun vakantie wijden aan de poesjes die de namen Fluffie en Teigetje hebben gekregen. En als de beide broers van vakantie terugkomen is er hopelijk een nieuw vleesschaaltje aangeschaft zodat ze zorgeloos beleg op hun boterhammen kunnen doen.

7 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5743950&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dinxpersnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=706,708,709,710,711,712,713,714,715,716,717,718,719,720,721,722,723,724,725,726,727,728,729,730,731,732,733,734,735,736,737,738" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>