Foto: Nick Oostendorp
Columns

Kollumn | Al gezien

Al gezien

Vorige week werd de wereld weer eens opgeschrikt door een zinloze moordpartij. Nu in Las Vegas. Een idioot maaide met enkele automatische wapens bijna zestig onschuldigen neer. Honderden mensen liggen nog steeds in het ziekenhuis. De wapenlobby functioneert daar zo goed dat de wetgever nog altijd toestaat dat je naast een pak suiker ook gewoon revolvers en geweren mag kopen. Vaak gebeurd.
Er verongelukken vliegtuigen. Ze verdwijnen zelfs en wel op zo'n manier dat ze wellicht nooit meer worden terug gevonden. Ook zijn er in deze moderne tijden nog steeds hersenlozen die op hun manier proberen een oorlog in stand houden. En die zo ver gaan dat ze een neutraal verkeersvliegtuig met vakantiegangers menen te moeten neerschieten. Zien we vaker.
Schrijnende voorbeelden van gebeurtenissen die zich blijven herhalen. Het spel dat wordt gespeeld in het oerwoud van internationale gebeurtenissen ten opzichte van nationale belangen is voor de gewone mens niet te bevatten.
Dan vallen de voorbeelden van wat hier zogenaamd gebeurd geheel in het niet. Je maakt je dan niet meer druk dat de opening van de vuilcontainer altijd kleiner is dan de afvalzak. Waarom hebben ze in dat gat links en rechts nog weer extra blokken metaal geprutst? Om te voorkomen dat te zware / te volle / te grote vuilniszakken worden ingeleverd? Daar is zo'n container toch voor? Ergernis! Zul je altijd zien!
Dan is er de discotheek aan de Anholtseweg. Voorheen een begrip en stiekum is het dat nog een beetje. Verschillende uitbaters hebben in de afgelopen jaren geprobeerd deze uitspanning nieuw leven in te blazen. Ook de huidige huurder doet verwoede pogingen het etablissement voort te laten bestaan. Jaahaa, zelfs zonder licht en geluid. Of hij er in slaagt op heel korte termijn zijn pierement weer in gang te krijgen? Het is hem gegund dat spoedig hordes mensen hier hun vertier zoeken en vinden. Anders gaat het hem als velen voor hem. Al gezien. Rien ne vas plus!

Hol ow goed!
H. Eurneman

reageer als eerste
Meer berichten