Team AFM en Wesley Hüning, Nita Koster en Martin Hüning. Foto: Karin Stronks
Team AFM en Wesley Hüning, Nita Koster en Martin Hüning. Foto: Karin Stronks

AFM Kinderhulpweek gaat op herhaling

AALTEN – De AFM Kinderhulpweek gaat op herhaling, dit jaar wordt de lokale actie voor kinderen in de regio die leven in armoedige omstandigheden voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar was het initiatief van AladnaFM onverwacht een enorm succes. De organisatie hield vooraf rekening met een opbrengst van 2500 euro, de AFM Kinderhulpweek bracht echter ruim 16 000 euro op.

Door Karin Stronks

Marco van Lochem van AFM, bedenker van de AFM Kinderhulpweek, zegt niet zonder trots: "We waren allemaal emotioneel vorig jaar, een superdrukke week achter de rug, een ideetje ging een eigen leven leiden en werd zo goed opgepakt door de inwoners van de gemeente Aalten. Dan de ontlading nadat de super opbrengst bekend werd… zoveel kinderen werden hiermee geholpen… Fantastisch! Daarom organiseren we de AFM Kinderhulpweek ook dit jaar!"

Van dinsdag 19 tot en met zaterdag 23 december is het zover, dan wordt voor de tweede keer bij partycentrum 't Noorden de AFM Kinderhulpweek gehouden. Het programma is in grote lijnen bekend. Patrick Vonk van AFM legt uit: "De eerste avond, dinsdags, staat er een discussieavond op het programma met prominente Aaltenaren en natuurlijk met zo veel mogelijk publiek. Woensdag houden we een Open Podium, op woensdag zijn Gilbert van Zolingen & Friends te gast bij 't Noorden. Vrijdagavond is het tijd voor de grote veiling, we hebben nu al leuke veilingitems ontvangen. Zaterdag is de finaledag, tegen die tijd zal de spanning behoorlijk opgelopen zijn, een Aaltense gelegenheidsband staat op deze slotavond op de planken. Ja en dan wordt de opbrengst bekend gemaakt!"

AFM is dit jaar al bijtijds begonnen met de organisatie van de Kinderhulpweek. Ook dit keer is contact gezocht met de gemeente Aalten, de kerken in de gemeente en Figulus Welzijn om in kaart te brengen welke kinderen steun kunnen gebruiken. Al in juni is een bijeenkomst geweest waarin de plannen voor de tweede editie van de AFM Kinderhulpweek bekend werden gemaakt. Daar bleef het niet bij, AFM zocht contact met het verenigingsleven van de gemeente Aalten om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Inmiddels heeft de AFM Kinderhulpweek al vijftien 'supporters' die hun steun hebben toegezegd.

Marco van Lochem: "Eén van de supporters, AVA'70, heeft samen met sponsoren een actie op touw gezet, de GUV Marathon. Deze marathon voor ons goede doel, die in etappes kan worden volbracht, gaat zaterdag 23 december van start op de Markt in Aalten en eindigt bij 't Noorden. Nou ja we hopen dat dit goede voorbeeld goed doet volgen en dat ook andere supporters in actie komen. Het hoeft echt niet allemaal grootschalig te zijn, alles is welkom!"

Hulp aan de AFM Kinderhulpweek, zowel door bedrijven als particulieren, kan op verschillende manieren worden geboden. Patrick Vonk legt uit: "Doneren kan nu al, via een speciale AFM kinderhulp website wordt men naar een beveiligde pagina geleid, waar via Ideal een gift kan worden gedaan. Maar we richten ons ook op kinderboeken, kerstpakketten, boodschappen, lege flessenacties, dagjes uit, speelgoed in goede staat en bruikbare fietsen. We hopen natuurlijk ook dit jaar op een zeer succesvolle week. Met hulp van jullie, gemeente Aalten, zal dat vast en zeker opnieuw lukken!"

reageer als eerste
Meer berichten