Lampionnenoptocht. Foto: Liesbeth Spaansen
Lampionnenoptocht. Foto: Liesbeth Spaansen

Lampionnen maken voor Sint Maartensoptocht

SUDERWICK - Ook dit jaar vindt in Suderwick weer een Sint Maartensoptocht plaats, en wel op zaterdag 4 november, vanaf 16.45 uur.

De deelnemende kinderen en hun begeleiders verzamelen in de St. Michaëlskerk aan het Kerkpatt in Suderwick. Om 17.30 uur vertrekt de optocht door Suderwick. De route is: Kerkpatt - Wiggerstraße - Hellweg - Sporkerstraße - Grenzweg - Johannes Meis Str. - Wehrstr. - Sporkerstraße - Mersmannstr - Zum Kämpken - Die Liene - Wiggerstraße - Gelderseweg - Brunsmannstraße.
Het eindpunt van de optocht is op het sportveld van GSV Suderwick. Daar is warme chocolademelk en warme worst verkrijgbaar. De optocht wordt begeleid door de brandweer Suderwick, de Spielmannszug en de Posaunenchor.

Na afloop van de optocht kunnen de kinderen een snoepzak ontvangen uit handen van Sint Maarten tegen inlevering van een vooraf te kopen kaartje. De verkoop van kaartjes hiervoor is op woensdag 18 en dinsdag 24 oktober van 09.00 tot 11.00 uur in het gemeenschapsgebouw van de evangelische kerk aan de Johannes Meis Strasse 2 in Suderwick en bij het lampionnen maken.
De kosten voor deze goedgevulde snoepzakken bedragen 3,50 euro per stuk.

Lampionnen maken
Op donderdag 12 oktober van 15.30 tot 16.30 uur is er bij bij Figulus in het Kulturhus een naschoolse activiteit, waarin kinderen lampionnen kunnen maken. Wie daaraan wil meedoen moet zich aanmelden bij Figulus of bij de balie van de school. Telefonisch kan ook: tel 0049-176-65779418. Op vrijdag 27 oktober van 15.00 tot 17.00 uur kunnen er ook lampionnen worden gemaakt in de Michaelstreff in Suderwick.

reageer als eerste
Meer berichten