Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel

Gezelligheid bij 50 Plus Beurs

DINXPERLO - Informatie en gezelligheid stond voorop tijdens de 50 Plus Beurs in Dinxperlo. Wethouder Henk Rijks en secretaris Wim Kraaijenbrink van de SOBA, de Samenwerkende Ouderen Bonden Aalten, konden in het Kultushus Dinxperlo 44 standhouders en bezoekers begroeten die op donderdagmiddag, de Nationale Dag van de Ouderen, aanwezig waren.

Door Iris Jansen

De 50 Plus Beurs wordt al enkele jaren georganiseerd op initiatief van Dinxpers Belang en de SOBA. Doel van de beurs is om de inwoners van de gemeente Aalten te informeren omtrent het aanbod van de regionale ondernemers en organisaties. De beurs vond dit jaar voor het eerst plaats in Dinxperlo en het Kulturhus had de ruimten voor deze beurs kosteloos ter beschikking gesteld. Ook de deelname voor de standhouders en de entree was gratis.

Wim Boomsma van Dinxpers Belang: "De beurs is niet alleen gericht op speciale thema's die voor deze doelgroep bedoeld zijn zoals inbraakbeveiliging, massagestoelen, het veilig deelnemen in het verkeer of Careaz thuishulp. Op de beurs hebben alle ondernemers en particulieren een mooie gelegenheid om hun informatie omtrent gezondheid en sport, cultuur en natuur, maar ook hun winkelaanbod of handenarbeid te kunnen presenteren." Tijdens de beurs kon iedereen ook kennismaken met het nieuwe Trefpunt van de Rabobank dat sinds kort op elke dinsdagmorgen en donderdagmorgen in het Kulturhus geopend is.

Tijdens zijn welkomstwoord onderstreepte wethouder Rijks het belang van dit evenement. "Het is niet alleen voor de ondernemers maar ook voor de bezoekers een mooie gelegenheid om elkaar te treffen en om informatie en advies uit te wisselen. Het is ook mooi wanneer mensen uit een bepaalde doelgroep met elkaar in contact komen. Alle lof voor de samenwerking van Dinxpers Belang en de SOBA. Dit evenement draagt bij aan de leefbaarheid van de gemeente Aalten. Ik ga mij tegenwoordig steeds meer thuisvoelen bij de 50 Plussers, maar eigenlijk wacht ik op een 60 Plus Beurs", grapte Rijks, waarna hij iedereen een goede en gezellige middag toewenste.

reageer als eerste
Meer berichten