Miranda en Harrie Kleinhesseling toosten op de toekomst, zonder De Sander. Foto: Frank Vinkenvleugel
Miranda en Harrie Kleinhesseling toosten op de toekomst, zonder De Sander. Foto: Frank Vinkenvleugel

Toosten op de toekomst na De Sander

DINXPERLO - Na bijna 19 jaar nemen Miranda en Harrie Kleinhesseling afscheid van hun sfeervolle restaurant "De Sander" in Dinxperlo. Samen hebben ze er een goedlopende zaak van gemaakt die ze met een goed gevoel overdragen aan de volgende eigenaar. Op 1 november zal de overdracht plaatsvinden, maar niet voordat ze op 29 oktober samen met alle belangstellenden "proosten op de toekomst" tijdens een inloop met een hapje en een drankje.

Door Waltraud Wensink

Miranda en Harrie waren niet altijd werkzaam in de horeca. Harrie was voorheen werkzaam bij Saba Dinxperlo in de buitendienst en Miranda was oorspronkelijk ziekenverzorgster. Miranda: "We hadden er al wel eerder over gehad om samen een horecabedrijf te beginnen maar wisten niet of we het wel aandurfden. Gaan we het doen, of willen we het doen maar doen het uiteindelijk niet?, dat was de vraag. Op een gegeven moment hebben we voor onszelf gewoon de knoop doorgehakt en zijn toen na een verbouwing op 22 augustus 1999 opengegaan." De naam De Sander komt van de boerderij van Harrie's ouderlijk huis op den Dam in Breedenbroek. "Mensen kenden mij ook als Harrie van de Sander, dan wist iedereen over wie ze het hadden", zegt Harrie. Met het afscheid van Miranda en Harrie zal ook de naam De Sander verdwijnen.

Veel veranderd
Harrie: "Er is door de jaren heen ook veel veranderd. We begonnen destijds met een café en hebben er uiteindelijk een restaurant van gemaakt dat werd uitgebreid met extra ruimtes voor feestjes en evenementen." Harrie en Miranda hebben samen met hun kinderen en het personeel De Sander gemaakt tot wat het nu is. Een goed lopende zaak, een sfeervol restaurant, waar veel mensen graag naar toe gaan. Miranda stond hoofdzakelijk in de keuken. Omdat koken altijd al een grote hobby van Miranda was, werden er heerlijke schotels door haar bereid voor de gasten van het restaurant. "Ik ben niet van de potjes en blikjes, ik haalde het liever vers en sneed de groente ook liever zelf. Dat proef je dan ook, ook al ben je er wat drukker mee", aldus Miranda. "Onze jongens Hylke, Tjebbe en niet te vergeten grote vriend Gerard Smits hebben er door de jaren heen prachtige muziekevenementen georganiseerd die altijd enorm goed bezocht werden. Hier genoten Harrie en ik zelf ook altijd enorm van. Ze konden hierbij rekenen op een aantal gedreven en enthousiaste mensen bij de hele opzet en het opbouwen van het hele gebeuren. We hebben het echt allemaal samen gedaan en hard gewerkt met z'n allen. Ook de mensen achter de schermen die niet altijd zichtbaar waren, zijn enorm waardevol voor ons geweest", zegt Miranda.

Weloverwogen besluit
Met veel plezier hebben Miranda en Harrie bijna negentien jaar De Sander 'gedreven'. Harrie: "We hadden De Sander voorheen al wel eens in de 'stille verkoop' maar nu gaat het echt gebeuren. Toen we in januari het besluit samen hebben genomen om te verkopen dachten we dat het nog wel een jaar of drie kon gaan duren eer we zo ver waren en dachten ons daar langzaam op te kunnen voorbereiden. Maar het ging allemaal sneller dan we hadden verwacht. Het was een weloverwogen keuze die we samen hebben gemaakt. "Nu zijn we nog gezond en kunnen nog van alles ondernemen. Ik wil graag meer tijd aan de kinderen, kleinkinderen en vrienden besteden. Als je ziet wat er allemaal om je heen gebeurt en hoe het allemaal kan lopen, denk ik dat we de juiste beslissing nemen om er nu mee te stoppen", meent Miranda. "Ook is het erg fijn dat we nu nog zelf die keuze kunnen maken en dat het geen 'moeten' is." Beiden verheugen ze zich op de vrije tijd die er aan zit te komen en alles wat ze nog willen gaan doen. "Maar eerst gaan we in ieder geval een tijdje helemaal niks doen. Dat zal wel niet lang duren want niks doen is niks voor ons. We zijn graag bezig met onze eigen dingen." Zo rijdt Harrie graag motor, ze lezen en wandelen graag en doen aan hardlopen.

"Toch gaat het ons niet in de koude kleren zitten en ben ik er best emotioneel onder. Het komt nu toch echt wel dichtbij allemaal. Bij het tekenen van het contract kon ik het amper drooghouden. Maar zoals we al zeiden, het is een weloverwogen keuze die we hebben gemaakt en dat kan lang niet iedereen zeggen", aldus Miranda. Harrie en Miranda hebben ook wel plannen om af en toe iets te doen in de horeca zoals het waarnemen tijdens vakantie of afwezigheid, maar dus niet meer voor zichzelf en voor vast.

Proosten
Op 1 november is de officiële overdracht. Maar eerst wordt er nog de mogelijkheid geboden om afscheid te nemen tijdens een inloop op 29 oktober van 12:00 tot 16:00 uur met een hapje en drankje. Hierbij is iedereen die Harrie en Miranda Kleinhesseling en hun team een warm hart toedraagt van harte welkom. Ze gaan proosten op hun afscheid van De Sander en proosten op hun toekomst samen.
Mensen die nog munten of waardebonnen hebben liggen, kunnen deze nog tot en met 28 oktober gebruiken om bijvoorbeeld een drankje te nemen of te komen eten. Daarna verliezen de munten en waardebonnen hun geldigheid.

reageer als eerste
Meer berichten