Wendy en haar familie bij restaurant 't Welink. Foto: PR
Wendy en haar familie bij restaurant 't Welink. Foto: PR

Nieuwe gezichten, nieuwe naam: restaurant 't Welink

DINXPERLO - Harrie en Miranda Kleinhesselink van Restaurant de Sander nemen afscheid en gelijk stellen zich de nieuwe eigenaren voor aan de lezers van Dinxpers Nieuws. Wendy Timmerman, haar ouders Wim en Corrie Hijink en broer Wilco zijn de nieuwe gezichten bij het restaurant met een nieuwe naam: restaurant 't Welink in Dinxperlo. Op 1 november vindt de overdracht plaats en op 3 december vieren ze de opening van hun nieuwe zaak. Hiervoor nodigen zij 'oude' gasten, nieuwe gasten en relaties van harte uit om dit samen met hen te vieren.

Door Waltraud Wensink

Wendy en familie hebben er zin in en zijn er aan toe om met iets nieuws te beginnen. Ze zijn enthousiast en gedreven en raken niet uitgepraat over hun plannen. Ervaring in de horeca heeft Wendy al. De laatste jaren is ze werkzaam geweest als uitbater van restaurant De Rommelpot in het Rommelgebergte in Winterswijk. Wendy: "Ik heb mijn werk in de horeca altijd met veel plezier gedaan en zie het als een nieuwe uitdaging om hier in Dinxperlo samen met mijn broer en ouders de draad op te pakken met ons eigen restaurant." Bij een nieuwe eigenaar hoort ook een nieuwe naam. De keuze is gevallen op restaurant 't Welink en die naam is een logische, gezien de ligging aan de rand van 't Welinkbos.

Snel thuis voelen
De familie van Wendy Timmerman gaat wonen in het huis bij het restaurant. Wim Hijink: "Hier moeten nog wel een verbouwing voor plaatsvinden en we zijn nog met een wat vergunningen bezig maar voor wat betreft het restaurant- en horecagedeelte is het allemaal netjes geregeld." Wendy blijft voorlopig nog wel even in Oeding in Duitsland wonen. "Dat is redelijk in de buurt en wat reizen betreft heel goed te doen. En het is natuurlijk fijn om te weten dat mijn ouders er zijn om eventueel waar te nemen mocht ik door omstandigheden eens aan de late kant zijn. Hoe dat in de toekomst gaat, weet ik nu nog niet. Voor nu is het goed. We vinden het leuk om naar Dinxperlo te komen. Eigenlijk maakt het ons niet zo gek veel uit waar we wonen. We zijn niet gebonden aan één plek. Dit was voor ons een mooie kans en mogelijkheid om opnieuw te beginnen en we hopen ons snel thuis te voelen in Dinxperlo. Dat moet lukken zolang we maar onszelf kunnen blijven en ons niet anders voor hoeven te doen dan dat we zijn. Wij hebben er alle vertrouwen in."

Sfeer behouden
"We hebben wel verbouwplannen maar het restaurantgedeelte willen we in de huidige staat en sfeer behouden. Dat ziet er allemaal nog prachtig uit en daar hoeven we eigenlijk niets aan te doen. We willen in eerste instantie wel uitstralen dat we een restaurant zijn waar je gezellig en fijn kunt eten. Daarnaast kun je kunt bij ons heel goed terecht voor feestjes en partijen. De geplande feestjes gaan de komende tijd ook gewoon door. Het is fijn dat er nu al een aantal mensen vertrouwen in ons heeft getoond en al reserveert. Dat voelt goed. Ook staan we open voor andere festiviteiten zoals muziekevenementen of bijzondere activiteiten." Wat ideeën betreft heeft Wendy nog heel wat plannen op het schap liggen. Deze kunnen variëren van fietstochten met een arrangementje tot aan kinderfeestjes. "Maar eerst moet de boel draaien. Wat dat betreft hebben de vorige eigenaren er een mooie zaak van gemaakt die goed loopt. We hopen dit voort te kunnen zetten op onze eigen wijze. In overleg is er veel mogelijk. Het is de bedoeling dat we ons breed oriënteren en dat we kijken wat de trend is op dit moment. Daar proberen we dan op in te spelen. We gaan het samen als familie doen en gaan er ons volledig voor inzetten", aldus Wendy Timmerman. Aan het enthousiasme van Wendy en de familie Hijink zal het in ieder geval niet liggen.

Reserveren is al mogelijk
Wendy: "Ondanks het feit dat we nog niet open zijn en dat er nog verbouwd moet worden, is het wel mogelijk om alvast te reserveren voor bijvoorbeeld de kerstperiode. Het restaurant is immers al klaar en daar kan alles gewoon doorgaan. We willen rond de kerst een kaart aanbieden met een passend menu voor de tijd van het jaar tegen een aantrekkelijke prijs. We gaan het zoveel mogelijk samen doen als familie maar hebben ook een oud-collega bereid gevonden om bij ons in dienst te treden. Daarnaast zijn we bezig met een vaste kok en kunnen we nog een aantal oproepkrachten gebruiken die parttime in de weekenden kunnen komen werken."

Opening en inloop
Op vrijdag 1 december is de officiële opening voor genodigden en op 3 december is er ter gelegenheid van de opening een inloop. "Hierbij zijn de gasten van ons voormalige restaurant de Rommelpot welkom maar ook alle voormalige gasten van De Sander en onze relaties. Iedereen uit Dinxperlo en omgeving is van harte welkom om kennis met ons te maken en om de opening te komen vieren. Dit doen we onder het genot van een hapje en een drankje." De inloop is tussen 12.00 en 16.00 uur bij Restaurant 't Welink, Aaltenseweg 73, Dinxperlo.

Vanaf 1 november is 't Welink te bereiken onder hetzelfde nummer als voorheen De Sander: 0315-654008. Per mail aan info@restaurantwelink.nl is ook informatie verkrijgbaar, net als via de website.


www.restaurantwelink.nl

reageer als eerste
Meer berichten