Alzheimer Café over de rol van huisarts en praktijkondersteuner bij dementie

REGIO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café voor de regio, dat plaatsvindt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt. Het thema van deze maand is: De rol van de huisarts en praktijkondersteuner bij dementie.

Dr. Catrien Holland uit Aalten is huisarts en verbonden aan het Platform dementie ouderenzorg. Zij zet zich vanuit haar praktijk in voor 'Beter ouder worden in de Achterhoek'. Zij heeft een belangrijke rol in de diagnosestelling bij dementie, maar zeker ook in de afstemming tussen alle zorgverleners in de regio. Zolang mensen thuis wonen, is de huisarts degene die de medische zorg verleent. En daarbij zet zij vaak ook de omgeving in om goed de inschatting te kunnen maken hoe lang het nog veilig is om thuis te blijven wonen of wanneer extra (thuis-) zorg nodig is. Daarnaast werkt zij nauw samen met praktijkondersteuner Astrid van de Walle. Vanavond vertellen zij welke ondersteuning zij kunnen bieden aan de mensen met dementie en naasten in de thuissituatie.

Het Alzheimer Café is op woensdag 22 november in woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde, van 20.00 tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Aanmelden is niet nodig.

www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of tel. 06-13514411.

Meer berichten