Gilbert van Zolingen. Foto: Karin Stronks
Gilbert van Zolingen. Foto: Karin Stronks

AFM Kinderhulpweek, discussie, veiling, muziek en GUV marathon

AALTEN – De AFM Kinderhulpweek wordt dit jaar gehouden bij partycentrum 't Noorden van dinsdag 19 tot en met zaterdag 23 december. Na het overweldigende succes van de eerste editie gaat het evenement dit jaar op herhaling! Er is een divers programma samengesteld door AladnaFM, samen met AFM Kinderhulpweek supporters: muziek, een veiling, open podium, een discussieavond en als klapstuk de GUV marathon. Bij alle activiteiten kan iedereen zo binnenlopen, er staat een collectebus klaar voor een vrije gift aan het goede doel: kinderen in Aalten en omstreken die onder de armoedegrens leven.

Door Karin Stronks

Bij het muzikale programma speelt gitarist Gilbert van Zolingen een prominente rol. Drie avonden worden mede door hem georganiseerd voor AFM Kinderhulpweek. Op dinsdag 19 december, de eerste AFM Kinderhulpweek-avond, is er een open podium, er worden op deze avond optredens verzorgd door onder andere Meike Ubbink, gelegenheidskoor De Aladna's en Hans de Vries alias H.A.N.S. Marco van Lochem, de drijvende kracht achter de AFM Kinderhulpweek, geeft aan: "Er komen nog meer muzikale kanonnen naar de eerste avond, we zijn in gesprek met een aantal kandidaten!"

De tweede avond, woensdag 20 december, staat een discussieavond op het programma onder leiding van Omroep Gelderland presentatrice Nieke Hoitink. "Enkele bekende Achterhoekers hebben inmiddels toegezegd dat ze zullen komen, zoals wethouder van de gemeente Aalten Henk Wiltink, voorzitter van De Graafschap Hans Martijn Ostendorp en Jan Wezendonk van het Nationaal Fonds Kinderhulp. We zijn nog met meer kandidaten in gesprek, we hebben alle politieke partijen van de gemeente Aalten gevraagd of zij een afgevaardigde willen sturen. Het thema is uiteraard het thema waar wij deze actie voor op poten zetten, kinderen in Aalten en omstreken die onder de armoedegrens leven!"

Donderdag 21 december klinkt er weer muziek in partycentrum 't Noorden door spetterende optredens van Gilbert & Friends. De Friends die Gilbert van Zolingen heeft uitgenodigd hebben zonder uitzondering hun sporen verdiend in het muzikale circuit. Er zijn gastoptredens te verwachten van gitarist Peter Baten, zanger/gitarist Bert Stoltenborg, Linda Scholten en Arjan Schreurs, zangeres en gitarist, oud bandleden van Doesn't Matter, daarnaast treden op zangeres Maud van Zolingen, basgitarist Andy van Zolingen en natuurlijk Gilbert zelf.

De vrijdag, 22 december, staat geheel in het teken van de veiling. Marco van Lochem geeft aan: "Niemand minder dan veilingmeester Schurink-Jan (Jan Breukelaar, red.) zal de bijzondere items op zijn eigen unieke wijze aan de man of vrouw brengen. Er zijn al leuke spullen bij ons gebracht zoals een gesigneerd De Graafschap-shirt van dit seizoen, een laptop, enkele collectors-items vinyl platen van bijvoorbeeld Diny en Wim, Novel Groep biedt een belastingaangifte aan en ook De Bree Tuinen stelt enkele items beschikbaar! Het belooft weer een enerverende avond te worden!"

De laatste dag, zaterdag 23 december, staat bol van sportieve acties, de GUV Marathon voor het kind wordt gehouden, dansschool DanzArte zorgt voor een dansmarathon en een dansvoorstelling. Marco: "De hele week door kunnen mensen spullen naar partycentrum 't Noorden te brengen. We vragen onder andere kinderleesboeken, in goede staat verkerende fietsen en nieuw speelgoed dat nog in de verpakking zit. Ook kerstpakketten en algemene boodschappen zoals bijvoorbeeld hagelslag, boter of rijst kan men komen inleveren. Een bedrag overboeken kan ook , graag zelfs. Via de AFM website worden donateurs naar een beveiligde omgeving geleid waar zij een bijdrage kunnen overmaken. Het is ongelofelijk maar de eerste donaties zijn al binnen!" Op zaterdag 23 december rond 21.00 uur wordt de opbrengst bekend gemaakt, daarna speelt Gilbert van Zolingen met een gelegenheidsband het dak eraf bij 't Noorden.


www.aladnafm.nl

Meer berichten