Veel fans wilden met hun held op de foto. Zo ook Tom Seegers, hier met jeugdheld David Hollestelle. Foto: Waltraud Wensink
Veel fans wilden met hun held op de foto. Zo ook Tom Seegers, hier met jeugdheld David Hollestelle. Foto: Waltraud Wensink

'Still Believe in the Wild Romance'

Enthousiaste reacties op het concert van Wild Romance

Door Waltraud Wensink

DINXPERLO - Wie zaterdagavond niet aanwezig was in het Kulturhus bij Dany's Lademacher's Wild Romance heeft oprecht wat gemist. Het was minder druk dan gehoopt maar het publiek dat wel aanwezig was, zorgde voor het enthousiasme van wel 400 fans. Menig fan waande zich dertig jaar terug in de tijd. Dat enthousiasme droegen ze over op de 'Wild Romance' en manager Koos van Dijk.

Dany Lademacher, de gitarist die we allemaal kennen van Herman Brood en zijn Wild Romance is erg enthousiast over het theaterprogramma in Dinxperlo. "Het is echt prachtig hier in het Kulturhus. De mensen zijn enthousiast en blijven ook na het optreden hangen en gaan met ons in gesprek. Wij vinden het mooi om in het theater te mogen staan. Ik heb al voor tachtigduizend mensen gespeeld door de jaren heen en dat het nu in een kleine ambiance gebeurd vind ik heerlijk. Het is inderdaad wel wat wennen dat de mensen zitten, maar verder is het echt prachtig. Mooi dat de mensen nog steeds enthousiast zijn over de Wild Romance." Ook Koos van Dijk die voor de pauze het levensverhaal van Herman Brood vertelde, was enorm te spreken over deze avond.

Menig fan wilde met een van zijn helden op de foto. Het publiek trakteerde de Wild Romance op een staande ovatie. Blijven zitten was er op het eind gewoonweg niet meer bij.

In het eerste deel van de avond werd er een soort van striptease opgevoerd die nog genoeg aan de verbeelding overliet. Dat was vast om het ijs te breken, maar werd goed ontvangen in Dinxperlo. De Jonge gasten van The Moans wisten gelijk ook de harten van het publiek te veroveren met de 18-jarige zanger die wel een 'Herman Brood in de dop' leek. Zijn medemuzikanten waren slechts 17 en 15 jaar oud, hetgeen nog heel wat belooft voor de toekomst. Ze wisten daarnaast hun momenten te pakken door akoestisch tijdens de pauze in de Serre zichzelf te nogmaals te presenteren.

De zoon van Herman Brood, Marcel, had ook nog een bescheiden bijdrage aan deze avond en werd muzikaal begeleid door geweldige muzikanten die een aantal nummers van Herman Broods Wild romance speelden op hun eigen manier. Natuurlijk wordt Herman Brood himself gemist in deze setting maar zanger Edgar Koelemijer wist Herman waardig te vertegenwoordigen. Het was een top-avond en het Klein Theater Dinxperlo mag oprecht trots zijn op het feit dat ze deze try-out van de theatervoorstelling van de Wild Romance op het podium hebben gehad. Muzikaal zat het prachtig en strak in elkaar, een aanrader voor iedere Brood-fan.

Meer berichten