Hard werken in de hindernissen. Foto: PR
Hard werken in de hindernissen. Foto: PR

Survivalrun vanaf 't Barger

DINXPERLO - Zondag 17 december organiseert Stichting Survival Dinxperlo een survivalwedstrijd waar bijna 1000 deelnemers uit het hele land aan meedoen.

Survival is een veelzijdige vorm van duursport voor alle leeftijden. De deelnemers leggen hardlopend een parcours af van 5 of 7,5 km met natuurlijke en opgebouwde hindernissen. De vaak complexe hindernissen worden gemaakt met onder andere touwen, balken en netten en vergen de juiste techniek en krachtsinspanning. Van de atleten wordt een enorm doorzettingsvermogen, maar ook souplesse gevraagd. Barre omstandigheden als gevolg van lage temperaturen en wind maken de Dinxperloop vaak extra zwaar.

Onder de deelnemers van de Dinxperloop zijn wedstrijdlopers die onder licentie lopen van de Survivalrun Bond Nederland, maar ook recreanten wagen zich aan het loodzware parcours. Weken van voorbereiding door vele vrijwilligers van met name survivalvereniging Ropes & Running gaan eraan vooraf om de survivalrun mogelijk te maken. Dit spectaculaire evenement is voor toeschouwers fantastisch om te aanschouwen. Start en Finish zijn vanaf 't Barger, trainingslocatie van survivalvereniging Ropes & Running, terrein Buitensport Try Out, aan de Bargerdijk te Dinxperlo. Aanvang 9:30 uur. Voor meer informatie: www.stichtingsurvivaldinxperlo.nl

Meer berichten