Gerard Westendorp 'tussen het zaagsel'. Foto: PR
Gerard Westendorp 'tussen het zaagsel'. Foto: PR

Muziek tussen het zaagsel op Dag Achterhoekse Popmuziek

DE HEURNE - Aannemersbedrijf Westendorp en de Dag van de Achterhoekse Popmuziek combineren 'Muziek Tussen Het Zaagsel'.

Onder het genot van een stevige bak koffie werd twee maanden geleden in de bedrijfskantine van aannemersbedrijf Westendorp het idee geboren om het bedrijf als locatie voor de Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DAP) beschikbaar te stellen. DAP brengt de popcultuur (podia, festivals, studio's, winkels, bedrijven) en artiesten (bands, dj's, rappers, singersongwriters) met elkaar in contact en presenteert dit onder één paraplu.

Tussen de houtbewerkingsmachines, zaagsel en met de geur van gezaagd hout is de locatie dus écht industrieel. En dat is volgens Gerard Westendorp, eigenaar van het aannemersbedrijf, een mooie en unieke combinatie. "We zijn opzoek gegaan naar pareltjes van de Achterhoek en onze speurtocht heeft goed uitgepakt", aldus Gerard. Hij vervolgt: "We hebben kennis gemaakt met muzikanten en mooie bands en we denken, dat dit het begin is van een mooi podium in ons bedrijf, dat dit jaar 88 jaar bestaat. We willen de bezoekers zaterdag kennis laten maken met gitaarvirtuoos Mart Hillen en de band Bloody Rosa. Jonge muzikanten met veel talent én plezier in de muziek. Bovendien komt Frank Verhoef One Man Band weer naar De Heurne om te laten zien dat hij met zijn One Man Band nog steeds klinkt als een volledige band."

Mart Hillen (20) is een akoestisch gitarist. Op achtjarige leeftijd begon hij met gitaarspelen. Een aantal jaren later ontdekte hij via YouTube de zogenaamde fingerstyle. Door de jaren heen heeft hij zich in deze stijl verdiept en ontwikkeld. Op dit moment studeert hij aan de Popacademie aan het Art EZ Conservatorium. In 2016 werd hij als winnaar uitgeroepen van het regionale open podium Rabo On Stage. Van de Fingerstyle Acedemy Award in Amsterdam, een wedstrijd voor Fingerpickers, werd hij ook als winnaar uitgeroepen. Als hoofdprijs heeft hij het toneel mogen delen met Tommy Emmanuel. Kort daarna werd hij door Giel Beelen gevraagd om live bij 3FM de akoestische versie van Thunderstrunck (AC/DC) te komen spelen. Mart heeft inmiddels een eigen theaterconcert. Hij is een geweldige gitaarvirtuoos.

Band Bloody Rosa
Deze band is begonnen als schoolband van de Ponderosa. Een mooie plek in Zutphen, die een schoolsysteem heeft gecreëerd voor jongeren, die beter functioneren in een kleinere schoolsetting. Deze band speelde op woensdag 11 oktober in het radioprogramma LIVE@IDEAAL van Radio Ideaal. Ook waren ze in mei aanwezig op Het Ponderosa Festival. Dit is een Festival in Zutphen met een janboel van muziek, kunst, ecologie, workshops, kraampjes en nog veel meer leuks. Deze band speelt covers, maar heeft inmiddels ook een eigen nummer 'Black & White'. Dit nummer is mede mogelijk gemaakt door kinderen, jongeren, begeleiders en vrienden van de Ponderosa.

Frank Verhoef One Man Band Ras muzikant Frank Verhoef speelt momenteel voornamelijk elektrisch voorzien van One Man Band equipment. Dit is een soort mellotron-achtig apparaat, door Frank zelf ontworpen. Het lijkt een anachronistisch apparaat, maar er komen de mooiste tonen uit voort. Frank begeleidt zichzelf met dit apparaat en de elektrische gitaar. Het geheel klinkt als een volwaardige band. Zijn muziek is natuurlijk de blues, maar met 'feeling'. Nooit recht toe recht aan, maar altijd met een exotisch tintje. Frank timmert goed aan de weg en is regelmatig te horen op kleinschalige festivals en feesten. Frank beschrijft zijn muziek als akoestisch, stevig elektrisch, Rock, Blues, Jazzy and Folksy. Iedereen is zaterdag 18 november vanaf 14.30 uur welkom om te luisteren en te genieten van 'Muziek Tussen Het Zaagsel'.

De entree is deze dag gratis, echter er staat wel een bus voor een vrijwillige bijdrage voor de onkosten om livemuziek mogelijk te maken.

Meer berichten