Foto: Nick Oostendorp
Columns

Kollumn | Hoofddeksel

Hoofddeksel

We kunnen tegenwoordig nogal wat informatie tot ons nemen over hoofddeksels. Dezer dagen onder andere zelfs over een duo: eentje met een witte baard en een mijter en de ander (Herman Finkers zou zeggen, zo'n zwatten, en dat moet zo blijven!) met een gekleurde baret. Van oudsher een traditioneel tweetal met even traditionele hoofdbedekkingen.

In Nijmegen woont en studeert (rechten!) een dame en die is pastafarier. Een wat? Nooit van gehoord. Het blijkt dat dit iemand is die lid is van een 'kerk' met een eigen scheppingsverhaal en diensten met pasta en bier. Het is een parodie op religie maar wel met een serieuze ondertoon. Een stelling van hen: wees niet beter dan een ander. Een hele goede! Eén van haar eigen aardigheden is dat ze altijd met een vergiet op haar hoofd loopt. Ze eist ook dat ze op haar pasfoto wordt afgebeeld met vergiet. Ze wil zelfs trouwen met een vergiet als hoofddeksel. Haar vriend zegt het best te vinden, het kan hem niks schelen. Ze zou ook kunnen kiezen voor letterlijk: hoofddeksel…..

Maar het kan nog erger. Een andere dame woont en werkt in Rotterdam. Zij is moslima. Jaahaa, daar heb ik dan wel eens van gehoord. Deze dame werkt bij de politie. Haar eis is dat ze een hoofddoek wil dragen als ze haar uniform aan heeft. Ook bij contact met burgers! Ze gaat zelfs zo ver dat ze naar de commissie voor de rechten van de mens is gestapt. En die geeft haar nog gelijk ook! Zie jij het voor je: je komt argeloos een politiebureau binnen en bent gedwongen de zichtbare religieuze mening van een ander te accepteren. Bij een instantie die neutraal behoort te zijn en te blijven!

Het moet niet gekker worden in dit landje. Ik weet dat ik de jongste niet meer ben en misschien in de ogen van jongeluu ouderwetse ideeën heb. Maar de combinatie politie en hoofddoek kan toch echt niet. Haar argumenten om als zeurpiet haar dekselse zin door te drijven zal de Sint niet behagen. Petje af voor de partijen in de Tweede Kamer die dit verbod handhaven! Tip: laat ze solliciteren naar een functie bij de politie in het land van haar tweede paspoort. Benieuwd of ze daar wel een hoofddoek toestaan. Ze kan het, als het nodig mocht zijn, dan ook nog met een vergiet proberen……

Hol ow goed!

H. Eurneman

reageer als eerste
Meer berichten