Ernest Beuving bezorgde met zijn band en met het koor Vision zijn publiek 'een mooien aovend'. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ernest Beuving bezorgde met zijn band en met het koor Vision zijn publiek 'een mooien aovend'. Foto: Frank Vinkenvleugel

'Mooien aovend' met Ernest Beuving

DINXPERLO - 'Het was een mooien aovend', vonden de bezoekers van het Klein Theater Dinxperlo in het Kulturhus, na het optreden van 'de bende van Beuving', die met de voorstelling 'Een klap van de korenmolen' het publiek voor zich innam.

Het koor Vision vulde de helft van het podium waar Ernest Beuving ervoor zorgde dat het publiek van het ene in het andere lachsalvo donderde. De kracht van Beuving zat hem in het herkenbare humor, voor iedereen te begrijpen. Ook al bestaat de helft van het koor Vision uit Duitsers, was het ook voor hen redelijk te volgen. "We wisten niet wat ons te wachten stond en we hadden slechts één keer gerepeteerd, maar het was geweldig om te doen. Ik heb vreselijk gelachen en ook echt genoten", aldus een van de leden van het koor.

Er was een mooie interactie met de mensen in de zaal. Of je nu te laat binnen kwam, wel of geen kapster was, veertig jaar getrouwd was met een koffiebrander of met bretels op de voorste rij zat en bij de metaalgaasweverij werkte, je was gewoon aan de beurt. Beuving improviseerde er op los en het publiek reageerde daar met enthousiasme op, nauwlettend in de gaten houdend dat ze zelf niet in de mangel genomen werden. Improviseren moest Beuving ook toen de techniek hem in de steek liet en zijn laptop aan een update begon tijdens de voorstelling. Maar er was geen man over boord want het zorgde juist voor nog meer input en hilariteit. Hij schroomde daarbij niet zijn eigen bassist er even door te halen die het van kwaad tot erger maakte.

Daarnaast is Vision is ook een geweldig koor, dat er, net als de de ervaren band van Beuving en Beuving zelf, een mooie voorstelling van maakte. Wederom fijne gasten die op uitnodiging van het Klein Theater naar Dinxperlo kwamen en een positieve indruk achterlieten. Iedereen was tevreden heeft gelachen en genoten, en dat is waarom het draait: dat het publiek van Klein Theater Dinxperlo telkens naar huis gaat na 'een mooien aovend'.

reageer als eerste
Meer berichten