De jongens onderweg voor hun zegetocht.  Foto: Frank Vinkenvleugel
De jongens onderweg voor hun zegetocht. Foto: Frank Vinkenvleugel

SVD viert twee keer feest

DINXPERLO - Zaterdag 2 december konden bij sv Dinxperlo zowel de JO15-1 als de MO15-1 thuis kampioen worden. De spanning was om te snijden, maar van tevoren was al wel bepaald dat beide teams elkaar zouden ondersteunen tijdens de wedstrijden. Eerst moesten de meiden, waarbij de jongens op de tribune zich volop lieten horen. Dat was niet voor niets, want de meiden wonnen glansrijk, waarbij aansluitend gelijk bloemen, medailles en shirts werden overhandigd en natuurlijk de nodige foto's werden gemaakt.

Daarna moesten de jongens direct het veld betreden, waarbij nu de meiden volop de jongens konden aanmoedigen. Ook dit was het gewenste 'steuntje in de rug' en ook de jongens lieten zien, hoe goed ze kunnen voetballen, waarbij het echt een team was en ieders eigen specifieke kwaliteiten perfect tot zijn recht kwamen in deze kampioenswedstrijd. Om 14.30 uur klonk het eindsignaal en kwamen de supporters gelijk het veld op om samen met de jongens feest te vieren.
Ondertussen was de huifkar gearriveerd en gingen eerst de meiden met het nodige lawaai door het dorp. Daarna waren de jongens aan de beurt en voorzien van vuurwerk, party-poppers en slingers werd het dorp onveilig gemaakt. Daarna snel de kantine in, want het feestgedruis was al begonnen. Het kantinepersoneel had de nodige feestmuziek in petto en voorzag iedereen van patat en drinken. De meeste ouders waren ook nog aanwezig en zij waren getuige van een geweldig feestje, wat samen door de jongens en meiden werd gevierd. Ook de trainers en leiders waren tot aan het einde aanwezig, waarmee deze sportief succesvolle, maar vooral hele gezellige dag werd afgesloten.
Speciaal woord van dank is er tenslotte aan Heino Elburg, eigenaar van Baron Computers. De kampioensshirts, die iedereen kreeg uitgereikt met zijn of haar eigen naam achterop het shirt, zijn door hem gesponsord.

reageer als eerste
Meer berichten