VOVO tijdens de repetitie. Foto: Frank Vinkenvleugel
VOVO tijdens de repetitie. Foto: Frank Vinkenvleugel

VOVO brengt 'Bruun Café Dubbel D'

DINXPERLO - Toneelvereniging Van ons, Voor ons (VOVO) brengt op zaterdag 13 en zondag 14 januari het toneelstuk 'Bruun café, Dubbel D' uitvoeren bij zaal Koenders in Breedenbroek. Het is een blijspel geschreven door Evelien Evers.De stukken van Evers kenmerken zich door humor, vernieuwende verhaallijnen en ongewone situaties waarin 'gewone' mensen verzeild raken.

Door Waltraud Wensink

Wie de titel voor het eerst ziet, krijgt er een misschien een bepaald en specifiek beeld bij. Theo Vinkenvleugel en Rita Rougoor van VOVO snappen dat gelijk maar niets is volgens hen wat het lijkt. Rita: "Dubbel D gaat niet over een rondborstig type ook al doet de titel het vermoeden. Het gaat namelijk over Derkje en Dorien, twee zussen die samen een bruin café runnen. De zaken gaan niet al te best en hoe ze hun hoofd boven water gaan houden, kun je dus komen bekijken." Theo: "Het stuk is erg humoristisch en er spelen allerlei typetjes in mee. Zelf speel ik ook wel een apart karakter genaamd Berend en ik vind het leuk om te doen. Het is niet een erg ingewikkeld of moeilijk stuk maar de verschillende karakters maken het zeker de moeite waard."

Repeteren
Rita: "Sinds vorige week staat het decor er ook en dat maakt het oefenen voor ons allemaal net iets wezenlijker. Je kunt dan daadwerkelijk door een raam kijken en niet gokken waar eventueel het raam zou moeten zitten zoals we dat voor de tijd deden. Ook voor de gastspelers van vorige jaar, die dus blijven, is dat fijn. We zijn enorm blij met hen. Het is en blijft lastig om nieuwe en met name jonge leden te werven en we blijven op zoek. Bij ons is de jongste 27 en de oudste 67. Zo maak je gebruik van elkaars kwaliteiten en het is altijd erg gezellig. We zijn niet hele jaar met het oefenen bezig maar toch zijn bepaalde maanden van het jaar erg druk. De laatste weken oefenen we zelfs wel twee keer in de week om het allemaal zo goed mogelijk voor elkaar te hebben." Theo: "We beginnen meestal in september en gaan dan door tot eind januari en dan hebben we ook weer een tijdje voor onszelf. De regisseur is nog dezelfde als het voorgaande jaar namelijk Henk Hoftijzer uit Aalten. Hij schat goed in wie welke stukken goed kan spelen en welke stukken geschikt zijn voor onze groep. Sommige stukken vereisen karakteristieke eigenschappen en de ene keer hebben we die kwaliteiten wel in huis en soms ook niet. Er worden stukken gekozen die echt bij ons passen." Zo kan het zijn dat er mensen jaren achtereen mee spelen, maar soms is er ineens een stuk waarbij iemand niet speelt. Die krijgt dan echter wel een rol achter de schermen. Iedereen wordt altijd actief betrokken bij het geheel", aldus Rita.

Veel lachen
Bruun Café, Dubbel D is een leuk stuk dat voor iedereen te begrijpen is en waarbij veel gelachen wordt. "Als je een gezellige en leuke avond wilt, dan moet je zeker komen kijken", lacht Theo. "We spelen het op twee dagen en de zondagmiddag is met name prettig voor mensen die slechter te been zijn en liever niet in de avond op pad gaan." Er is een vastgesteld aantal kaarten voor de zaterdag beschikbaar. Daarbij geldt 'vol is vol'. De andere liefhebbers kunnen dan op de zondag komen. In de pauze is er weer de vertrouwde verloting. Rita: "Mede dankzij sponsoren kunnen we dit allemaal weer realiseren. We zijn enorm blij met hen!"
'Bruun Café, Dubbel D' is te bekijken bij Zaal Koenders in Breedenbroek op zaterdag 13 januari vanaf 19.30 uur en zondag 14 januari vanaf 14.30 uur. De toegang is 8 euro per persoon en kinderen die nog naar de basisschool gaan, betalen vijf euro. Op de Facebookpagina van toneelvereniging VOVO zijn de ontwikkelingen te volgen. Kaarten zijn te koop bij Koenders in Breedenbroek, Jumbo Arentz, VVV in Dinxperlo en bij de leden van VOVO.


toneelvereniging-vovo.nl

reageer als eerste
Meer berichten