De leden van de Heurnse Vrouwengym, met rechts hun leider Hans Neerhof. Foto: Frank Vinkenvleugel
De leden van de Heurnse Vrouwengym, met rechts hun leider Hans Neerhof. Foto: Frank Vinkenvleugel

Vijftigjarige Heurnse Vrouwengym telt twee jubilarissen

DINXPERLO - Dinsdagavond, in de Eurohal. Een aanzienlijke groep dames van middelbare leeftijd is actief bezig met een hindernisparcours. Het gaat de dames nog prima af en het plezier straalt eraf. Het gaat om de club dames - onderdeel van Represta - die nog steeds de naam van vroeger draagt: de Heurnse vrouwengym. Deze groep bestaat op 14 januari al vijftig jaar en Lenie Veerbeek en Johanna Wensink maken er al vanaf het begin deel van uit.

Door Waltraud Wensink

Namens het bestuur van Represta zetten bestuursleden Karin Schilling en Esther Schuurman zowel de groep als de beide jubilarissen in het zonnetje. Iedereen heeft een uitnodiging gehad om op dinsdagavond na het gymmen gezellig in het sportcafé te komen om aandacht aan het vijftigjarig jubileum te schenken. Bloemen zijn er voor de beide jubilarissen en een mooie handdoek en natuurlijk taart voor de hele groep.

Hun eigen ding
Esther vertelt: "Ooit zijn ze begonnen bij Bruggink in De Heurne en door de jaren heen hebben de dames al diverse locaties gehad waar ze actief bezig konden zijn. Ze hebben onder andere nog gebruik gemaakt van de zaal aan de Molenstraat, de Duplolocatie maar ook nog de zaal van de MAVO. Nu gymmen ze al weer een tijdje in de Eurohal. Om verzekeringstechnische redenen kwamen de dames van de Heurnse vrouwengym onder de vlag van Represta maar het blijft een 'bijzondere' groep binnen de vereniging. Een groep met een eigen identiteit en ze doen hun eigen ding." Er zitten overigens niet alleen vrouwen uit De Heurne in de groep, want iedereen kan aansluiten. In deze groep is de jongste 56 en de oudste 81 lentes jong. Naast hun gezellige gymuurtjes komen de dames ook maandelijks bij elkaar voor koffie en eens per jaar organiseren ze een gezellige fietstocht. Daarnaast verzinnen ze zelf ook nog wel gelegenheden om gezellig bij elkaar te komen.

Veel ooh's en aah's
Hans Neerhof die sinds 2014 de dames in het in het gareel probeert te houden zegt: "Ik zorg inderdaad voor '(angst-)zweet' bij de dames. Het is een gezellige groep, maar ..." Eén van de deelneemsters kopt hem gelijk in: "Een groep 'die goed heurt maor slecht luustert. " Hans vervolgt lachtend: "We doen niet alleen grondoefeningen maar ik bied de dames van alles aan met de nodige variatie. Daar komt zelfs af en toe wel een toestel bij aan te pas. Voor de een is het wat gemakkelijker dan voor de ander, maar wat ze nog kunnen, dan doen ze ook. Het is in ieder geval nooit saai." De dames trainen niet alleen hun spieren maar ook hun stembanden krijgen voldoende oefening en die doen het allemaal nog prima. Een hoop gevatte opmerkingen gaan er over en weer en er wordt veel gelachen. Een van de leden zegt: "Het sociale aspect is in deze groep heel erg belangrijk en humor speelt hierin ook een grote rol. Daarnaast wordt hier zowel lief als leed gedeeld."

Tussen het gekwebbel van de dames is geregeld een 'oooh' of een 'aaah' te horen. Bij het uitreiken van de bloemen is het 'aaah', bij het ontvangen van de handdoeken is het 'oooh' en als de dames de mooie grote jubileumtaart zien, volgt er weer een enthousiast 'oooooooh'. Alleen tijdens het eten van de taart krijgen de dames het voor elkaar om even stil te zijn en te genieten van de calorieënbom die gebakken is door een 'koekenbakker' uit Dinxperlo. Namens het bestuur worden de dames gefeliciteerd met dit mooie jubileum en de dames zelf bedanken het bestuur voor de aandacht die aan dit heugelijke feit geschonken is. Op het moment dat de dames horen dat ze ook nog even op de foto komen voor in de krant volgt wederom een 'oooooooh' in koor. De Heurnse vrouwengym, een mooie groep dames die hopelijk nog lang gezellig met elkaar mag blijven gymmen op de dinsdagavond.

reageer als eerste
Meer berichten