Open Aaltense Kampioenschappen Veldrijden

Nico Hubers in actie tijdens de wedstrijd van 2017. Foto: PR
Nico Hubers in actie tijdens de wedstrijd van 2017. Foto: PR

AALTEN - Op zondag 21 januari wordt het Open Aaltens Kampioenschap Veldrijden verreden. "Het evenement is in de afgelopen jaren erg succesvol geweest. We konden ieder jaar een groter aantal deelnemers verwelkomen", aldus Toer- en Wielerclub de Peddelaars uit Aalten. "Ook dit jaar rekenen we weer op een grote opkomst, zodat er weer spannende wedstrijden verreden kunnen worden."

Het een open kampioenschap, zodat fietsliefhebbers uit de gehele regio welkom zijn. De wedstrijd wordt opengesteld voor zowel mountainbikers als veldcrossfietsers, die gezamenlijk de strijd aangaan op het mooie parcours door de Ringkampsbulten. Voor iedere categorie wordt een afzonderlijk klassement opgemaakt en de best genoteerden kunnen een leuke prijs tegemoet zien. Ook dit jaar zijn de prijzen weer beschikbaar gesteld door John Theissen Tweewielers. Ook wordt er dit jaar weer een apart damesklassement verreden. Zij zullen als groep afzonderlijk starten en kunnen onder elkaar strijden voor het kampioenschap.

De wedstrijdcommissie roept iedere fietsliefhebber op deel te nemen aan deze sportieve strijd. "En denk je geen gooi naar de prijzen te kunnen doen? Geef je dan toch op, want meedoen is belangrijker dan winnen: 'lekker fietsen en genieten' is het motto. Iedereen is welkom en nadrukkelijk worden daarom dan ook de beginnende fietsliefhebbers uitgenodigd om deel te nemen." In het verenigingsgebouw De Ringkamp aan de Huiskermatedijk in Aalten staat kan men zich inschrijven en daar is ook gelegenheid tot omkleden. Voorinschrijven kan ook via e-mail aan m.balke@kpnmail.nl. Inschrijfkosten zijn er niet en de start van de wedstrijd is om 13.30 uur. Verdere inlichtingen worden graag verstrekt door Han Tieltjes tel. (0543) 475280 of Martie Balke tel. (0543) 474881.

GOW-wedstrijden
Op 21 januari kan de fietsliefhebber sowieso zijn hart al ophalen. Vooraf aan het Aaltens Open Kampioenschap vinden namelijk ’s morgens de crosswedstrijden plaats van de Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen (GOW). Dit zijn de laatste wedstrijden van het seizoen en de prijzen worden dan definitief verdeeld.

Steeds meer mensen pakken de fiets om in de vrije uurtjes lekker te kunnen bewegen. Ook het aantal mountainbikers neemt toe en dat heeft erin geresulteerd dat bij de Peddelaars een aparte ATB-groep is opgericht. Wie geen zin heeft om alleen te fietsen, kan zich melden op de donderdagavond om 19.00 uur op de Markt in Aalten en om een rondje mee te fietsen. Wie eerst meer informatie wil, kan mailen naar ATB@peddelaarsaalten.nl of kijken op de website.


www.peddelaarsaalten.nl

reageer als eerste
Meer berichten