De Plucker Muzikanten. Foto: PR
De Plucker Muzikanten. Foto: PR

Muziekmiddag met de Plucker Muzikanten

DINXPERLO - Op zondag 25 februari verzorgen de harmonicaspelers van de Pluckermuzikanten een muziekmiddag in het Kulturhus in Dinxperlo. Deze keer zitten naast Albert Plucker Wim Bruggink, Agnes Splithof, Willy Mateman en Evert Jansen aan tafel.

Door Waltraud Wensink

De Plucker Muzikanten hebben het afgelopen jaar onder leiding van Albert Plucker hun koperen jubileum gevierd en daarom verviel ook de jaarlijkse muziekmiddag. Dit jaar beloven ze er weer een gezellige middag van te maken.

Stokje overgedragen
De naam Plucker Muzikanten is nog hetzelfde gebleven maar toch is er wel het een en ander veranderd. Albert Plucker, de oprichter van deze bijzondere groep wil namelijk een beetje gas terug nemen en heeft besloten om het stokje over te dragen aan Wim Bruggink. Albert: "Ja, ik wil een aantal activiteiten afstaan en overdragen aan anderen. Ik heb het altijd met enorm veel plezier gedaan maar ik merk dat het langzamerhand mooi is geweest. Ik heb altijd gezegd dat ik 100 jaar zou worden, maar ik weet niet zeker of ik dat ook ga redden", lacht Albert. "Daarom heb ik het leiderschap of hoe je het ook noemt, overgedragen aan Wim Bruggink. Ik ben nu dus ook gewoon een van de groepsleden geworden en speel met de anderen mee. Dat was wel even wennen maar ik doe het met plezier." Wim Bruggink vult aan: "Ik deed al wel vaker invaldrumwerk en met veel plezier. Het is mooi dat ik nu voor deze groep sta." Op de vraag of ze naar hem net zo goed luisteren als naar Albert zegt Wim lachend: "Ze luustert allemaol goed, eigenlijk luustert ze steeds beter."

Agnes heeft hier ook een mening over: "Wim zet de puntjes weer opnieuw op de 'i' en is natuurlijk anders dan Albert, maar we zijn er allemaal wel tevreden over." Ook Willy denkt er zo over. "Niks ten nadele van Albert maar begrijpelijk dat hij minder wil gaan doen. Ook Wim probeert iedereen in de groep ook te motiveren en zorgt voor een mooie wisselwerking tussen de spelende leden en zo is iedereen in zijn element."

Nieuw
Evert Jansen is betrekkelijk nieuw in de groep. "Ik had al wel een tijdje les en speelde thuis wel wat in mijn eentje. De kleinkinderen riepen wel eens 'opa, hol op' als ik weer eens aan het oefenen was. Ik heb me aangemeld bij de Plucker Muzikanten maar ik kreeg geen les van Albert. Ik moest zelf goed oefenen en kan inmiddels goed meekomen met de rest. Het is fijn om in een groep te spelen en je moet gewoon met de rest mee."

"De familieleden en kennissen van de leden van de Pluckermuzikanten staan te popelen om te komen bij de jaarlijkse muziekmiddag", wordt er gelachen. Wim: "Het is altijd een groot meezing-festijn maar dit jaar doen we het iets anders. Naast de vertrouwde meezingers, spelen we er nu ook als groep een aantal andere nummers bij. We noemen het daarom ook een muziekmiddag en niet meer alleen een 'meezingmiddag'. Ook zal er een speciaal optreden zijn van twee Dinxperse vrouwen die een speciaal optreden verzorgen. Het zijn Henny Ostendorp en Thea Veerbeek, twee 'rustende leden' die ons zullen vermaken met leuke verhaaltjes en anekdotes. En deze gezellige dames kunnen heel mooi vertellen. Daarnaast hebben we ook onze eigen zangers binnen de groep die eerder niet zongen maar er nu uit volle borst er voor gaan. De leden durven steeds meer van zichzelf te geven en we hebben die kwaliteit ook wel in huis."

Gezelligheid staat centraal
Gezelligheid staat bij de Plucker Muzikanten erg hoog in het vaandel en dat wordt ook meerdere keren benoemd. Albert: "De opkomst is ook nog steeds hoog en het is zo fijn dat ze nog steeds allemaal blijven komen." Willy: "Het heeft allemaal goed uitgepakt door de jaren heen. We mogen wel stellen dat het loopt als een tierelier". Tijdens deze muziekmiddag is er ook een verloting met mooie prijzen. Vijftig procent van de opbrengst van deze middag gaat naar een nader te bepalen plaatselijk goed doel.
De gezellige muziekmiddag op zondag 25 februari in het Kulturhus begint om 14.00 uur en de zaal gaat open om 13.:30 uur. Kaarten zin verkrijgbaar bij de leden en aan de zaal voor drie euro. De middag duurt tot 16.30 uur en iedereen die van gezelligheid houdt is van harte welkom.

Meer berichten