Het team van Iets Anders Makelaars is blij met en klaar voor de verhuizing. Foto: PR
Het team van Iets Anders Makelaars is blij met en klaar voor de verhuizing. Foto: PR

Iets Anders Makelaars verhuist

AALTEN – Twee en een half jaar geleden begon Kees Ritmeester met Iets Anders Makelaars (IAM). Onder het motto: 'Ieder mens is uniek, iedere woning heeft iets anders' ging Kees met zijn team aan de slag in een bijzonder ingericht kantoor aan de Hogestraat. Hij legt uit: "We groeien uit ons jasje, nu al. Blijkbaar slaat onze formule goed aan. We betrekken met ons inmiddels achtkoppige team het pand aan de Hoekstraat, waar Wanna gevestigd was. Een mooie ruime locatie met legio mogelijkheden, we kijken er naar uit!" Op zaterdag 24 maart van 12.00 tot 15.00 uur houdt IAM open huis in de nieuwe locatie met een hapje en drankje.

Door Karin Stronks

Van de legio mogelijkheden in het 350 vierkante meter grote nieuwe pand wordt dankbaar gebruik gemaakt. Amsterdamse huisjes, een binnentuin, zeven houtsoorten, negen bouwstijlen met evenzovele kleurstellingen, fraai gedecoreerde pilaren, hoogteverschil. De ruimte oogt nu al 'iets anders'. Creatief, gewaagd, huiselijk, transparant. Bijzondere werkkamers voor de makelaars, een huiselijke spreekkamer, een bar midden in de ruimte. Speciaal voor de Rabobank een ontvangstruimte waar de klant hypotheekadvies kan krijgen.

Bouwval met een verhaal
Links in de hoek staat een bouwval met een verhaal. Kees Ritmeester legt uit: "Dit krot uit Kenia hebben we bewust hier geplaatst, om het verschil te laten zien. We hebben een missie: mensen blij maken. Maar niet alleen hier. Onze openingsactie komt ten goede aan een project in Ghana. We laten een nieuwe keuken en een voedselopslagruimte bouwen bij het St. Matthews Child Development Centre. Hiermee worden 276 kinderen geholpen, de kosten bedragen 10 000 euro. Van elke klant die in de maanden februari tot en met mei de woning via IAM verkoopt doneren wij 300,- euro aan dit project."

Iets Anders Makelaars doet alles anders, het meubilair - vaak opknappers van Dorcas - de huisstijl, de inrichting, de omgang met klanten. De positiviteit straalt overal vanaf. "Lunchen we hier met z'n allen en er komt iemand binnen dan kan hij of zij zo aanschuiven. We houden hier ook inspirerende bijeenkomsten zoals een huiskamerconcert, wijnproefavond en netwerkavonden", glimlacht Rebekka Lensink, marketing- en communicatiespecialist bij IAM. Kees Ritmeester voegt toe: "Van het bezichtigen van een woning maken we een klein feestje, We zorgen dat we altijd verse koffie en iets lekkers bij ons hebben!"

Tevredenheidsgarantie
IAM richt zich puur op het kopen en verkopen van woningen. "We nemen de tijd voor elke klant en bieden tevredenheidsgarantie. De klant betaalt pas als hij 100% content is. Ons aanbod gaat heel ver, we hebben een klussen- en schoonmaakdienst, binnenkort komt daar een tuindienst bij. We merken gewoon dat dat werkt, woningen worden sneller verkocht", merkt Rebekka op. Kees Ritmeester vult aan: "Het komt voor dat klanten zich bij ons melden met een huis dat al jaren te koop staat. Wij sturen onze schoonmaak- en klussendienst er op af, als zij tevreden zijn gaat onze huisfotograaf kiekjes maken. We hebben het vaker meegemaakt dat een woning daarna binnen een aantal weken was verkocht."

Open huis
Om het voor klanten makkelijk te maken werkt IAM met 'labels'. Goud staat voor exclusief en bijzonder wonen, Zilver betekent 'zonder zorgen ouder worden' en biedt onder meer appartementen met een lift, en Groen staat voor prima isolatie, onder andere woningen met energielabel A vallen hieronder. "Mensen die alles willen weten over de verkoop of aankoop van een woning en die onze werkwijze willen leren kennen zijn van harte welkom bij ons open huis op zaterdag 24 maart. Onder het genot van een hapje en drankje vertellen we graag over de mogelijkheden en men kan ons nieuwe onderkomen bewonderen", aldus Kees Ritmeester.


www.ietsandersmakelaars.nl

Meer berichten