Taizé-viering in Dinxperlo

DINXPERLO - Iedereen die behoefte heeft aan een stiltemoment in zijn drukke leven, tijd wil om even te mediteren, of wie een kaarsje wil aansteken voor een dierbare, en daarbij te genieten van samenzang, is welkom bij de Taizé-viering op zondagavond 25 februari vanaf 19.00 uur in de grote zaal van het Kerkelijk Centrum in Dinxperlo (Markt 4), die voor de gelegenheid sfeervol is aangekleed.
Het thema van deze viering is 'Bron van leven'. Muzikale medewerking wordt verleend door Elske te Lindert (zang en piano).
De viering bestaat uit korte lezingen, (gezongen) gebeden, meditatieve liederen en een meditatieve stilte.

Taizé-viering
Taizé is een dorpje in Frankrijk. In 1949 werd daar een gemeenschap gesticht door broeder Roger, waar inmiddels broeders uit meer dan 25 verschillende landen verblijven. Jongeren uit de hele wereld komen voor kortere of langere tijd naar Taizé, om even een stap terug te nemen van hun dagelijks leven, een grote verscheidenheid aan mensen te ontmoeten en na te denken over hun inzet voor de kerk en de maatschappij.

De vieringen die in Taizé gehouden worden, bestaan uit het samen zingen van meditatieve liederen. Door het regelmatig herhalen van steeds dezelfde tekstregels, ontstaat er een sfeer van rust, waardoor je, zoals de jongeren zelf zeggen, thuis komt bij jezelf. Daarnaast bevat een viering stiltes om dingen te overdenken. Zo'n soort viering vindt in Dinxperlo nu ook plaats.

Meer berichten