Winnaar Theo Dieker. Foto: Frank Vinkenvleugel
Winnaar Theo Dieker. Foto: Frank Vinkenvleugel

Theo Dieker wint Senioren Biljarttoernooi

DINXPERLO - Het Senioren Biljarttoernooi dat de afgelopen vijf weken door Biljartvereniging Ons Huis in het Sportcafé werd gehouden, is gewonnen door Theo Dieker.

In het toernooi waaraan 42 biljarters uit voornamelijk de gemeente Aalten en Oude IJsselstreek maar ook uit Ruurlo deelnamen, werden liefst 109 wedstrijden gespeeld op drie tafels. In eerste instantie vanuit een poule-systeem maar na vier respectievelijk vijf wedstrijden werd het toernooi voortgezet in het knock-out-systeem.

De finale die onder leiding stond van KNBB-arbiter Jan Kingma werd gespeeld door Theo Dieker tegen de winnaar van 2017 Cor Zorn. Na een spannende wedstrijd trok Theo Dieker aan het langste eind en nam volledig verdiend de wisselbeker van de organisatoren Han Mellendijk en Bert Veldhuis in ontvangst. De derde plaats was voor Jan Hengeveld, die in de kleine finale Wim Gries versloeg.

De hoogste serie tijdens het toernooi kwam van de hand van Benno Vrieze met 21 caramboles en Benno Vrieze had tevens het hoogste partijgemiddelde, namelijk 6,50.

Biljartvereniging Ons Huis is van plan om dit toernooi, waarmee een begin is gemaakt in 2013, ook in januari 2019 te organiseren. De doelstelling is dan zestig deelnemers.

Meer berichten