Abba Fever. Foto: Waltraud Wensink
Abba Fever. Foto: Waltraud Wensink

Dinxper uit zijn dak op top-avond met Abba en Little Joe

DINXPERLO - Het dak van sportcentrum het Blauwe Meer in Dinxperlo ging er af. Een uitverkochte zaal met uitzinnig publiek dat speciaal voor Abba Fever in de rij stond. Het concert, dat in december afgelast moest worden, vond zaterdag alsnog plaats. Het was even spannend of de bezoekers wel zouden komen. Maar dat deden ze: het event was uitverkocht, en iedereen genoot.

Door Waltraud Wensink

De sfeer zat er vanaf het allereerste tonen van de Abba-tributeband goed in en er werd meteen gedanst en gezongen. Een van de zangeressen van de band zei hier zelf over: "Het was voor ons ook een geweldige avond. Soms komt het wel eens voor dat we echt ons best moeten doen om het publiek mee te krijgen maar hier was het publiek echt fantastisch en de sfeer zat er gelijk goed in."

Abba leeft nog steeds voort in de harten van alle fans en dan niet eens alleen het oudere publiek. Ook een aantal jongere bezoekers zong alles vlekkeloos mee. Het was een en al gezelligheid en dat ging door tot in de late uurtjes.

Little Joe vroeg zich nog af of ene Marga, die hij nog van vroeger kende en aan de Meibrink woonde, er zou zijn. "Ik herinner me nog dat hun deurbel heel erg hoog zat", lachte hij met enige zelfspot. De dj deed het fantastisch.

Het was een mooie avond met een opvallende mix van zowel Nederlandse als Duitse gasten en na Abba ging iedereen nog lekker even los op nummers van de jaren 80. Zelfs 'Ich bin wie du' deed het weer erg goed. Enkele reacties van het publiek: "Het was een geweldige avond", "Dat zouden ze vaker moeten doen", "Het was prachtig", "Heerlijk genoten", "Onmundig mooi". Eén van de mannen - ja, die waren er ook - reageerde: "Ik vind Abba niks, maar heb er stiekem erg van genoten..." Kortom: iedereen was vol lof. Abba Fever, een tributeband met klasse in combinatie met Little Joe, daar zal Dinxperlo nog lang over napraten.

Meer berichten