Duo Celliano, bestaande uit Renata Karasiak en Hans de Leeuw. Foto: Frank Timmermans
Duo Celliano, bestaande uit Renata Karasiak en Hans de Leeuw. Foto: Frank Timmermans

Jubileumconcert van Hans de Leeuw met Duo Celliano

IJZERLO - Met nog steeds evenveel enthousiasme geeft Hans de Leeuw al dertig jaar pianoles in zijn ouderlijk huis aan de Wehmerstraat 5 in Aalten. En tegenwoordig bedient hij ook mensen in de buurtschappen door bij hen thuis pianoles te geven. Om dit heugelijke feit zo muzikaal mogelijk te vieren geeft Hans samen met zijn partner, celliste Renata Karasiak , op zondag 22 april een afwisselend concert in boerderij Wessel aan de Kruisdijk 9 in IJzerlo.

Al twaalf jaar vormen zij Duo Celliano, een vast duo dat overal in den lande optredens verzorgt. Bij bruiloften, feesten en ook met concerten en bij uitvaarten is hun veelzijdigheid te horen: het repertoire bestaat uit (licht) klassieke muziek, mooie popsongs en chansons, jazz standards, filmmuziek, zigeunermuziek, latin enzovoorts. Steeds weer laten Renata en Hans zich inspireren en uitdagen door nieuwe muziek te ontdekken en speelbaar te maken op cello en piano. Het gevolg is een breed palet aan muzikale kleuren die zij graag laten horen. Het concert wordt dan ook een luisterrijke reis door de tijd en door de wereld. Beginnend bij Bach (delen uit de solo cello-suiten), klimt het programma steeds verder met onder ander meer Chopin, Saint-Saëns, Elgar, Granados, Gerswhin, Charles Aznavour, Adele en The Piano Guys. Ook aan Mozart en Beethoven wordt gedacht en dan wel op een heel speciale wijze. Al met al een hele belevenis voor jong en oud!
Het concert op zondag 22 april begint om 15.00 uur in Boerderij Wessel, Kruisdijk 9 in IJzerlo. De entree kost voor volwassenen tien euro, voor kinderen vijf euro. Reserveren kan via wessel.ijzerlo@planet.nl.

Meer berichten