Opinie | D66 snapt de burgemeester wel

D66 snapt de burgemeester wel...

Maandagavond hadden de fractievoorzitters van alle partijen in de gemeente Aalten een overleg met burgemeester Stapelkamp over zijn inmiddels veelbesproken 100 dagen-verslag.

Een stevig, maar ook eerlijk gesprek, waarin alles gezegd werd en kon worden. Natuurlijk liep logischerwijs de discussie af en toe hoog op. Burgemeester Stapelkamp gaf echter herhaaldelijk aan dat hij met zijn stuk niet de intentie had mensen te beledigen of te beschadigen, maar juist zaken bespreekbaar te willen maken die lang onder het tafelkleed zijn geveegd.

De burgemeester wordt hierin gesteund door D66, de partij die met twee zetels nieuw is toegetreden in de Aaltense Gemeenteraad. "We willen met een constructief geluid de komende jaren een verbindende factor in de raad zijn", aldus fractievoorzitter Alexander van der Graaff. "Dit is ook de reden dat wij groot voorstander zijn om met een raadsprogramma te gaan werken. Als de burgemeester bijvoorbeeld de moeizame verhouding tussen Aalten en Dinxperlo bespreekbaar wil maken, schieten veel mensen in de gordijnen. Dat geeft iets aan, daar zit nog pijn." Volgens Van der Graaff snijdt Stapelkamp juist aan waar verdere verbetering te halen is. "Wij steunen hem in zijn missie om alle onderwerpen bespreekbaar te maken", aldus de fractievoorzitter.

Van der Graaff pleit voor het constructief inzetten van Stapelkamps aanbevelingen in het raadsprogramma, dat de komende weken onder leiding van procesbegeleider Hans de Jong geschreven gaat worden. "We moeten met z'n allen open staan voor de constateringen van de burgemeester. Laten we het als raad samen oppakken en juist het beste in onze mooie gemeente naar boven halen!"

Meer berichten