video

Opnieuw in actie voor stichting Simba

Paulien Brethouwer: "Kinderen als dit meiske willen we helpen." Foto: PR stichting Simba
Paulien Brethouwer: "Kinderen als dit meiske willen we helpen." Foto: PR stichting Simba

Stem snel via deze link

DINXPERLO - In navolging van de kerstactie 'Dinxper Doet, waarbij een groot bedrag is opgehaald voor stichting Simba, loopt er op dit moment een nieuwe actie. De stichting heeft een unieke kans om een heel groot bedrag op te halen, zodat er in één keer een flinke stap gemaakt kan worden in de kwaliteit van zorg, die geboden wordt in het ziekenhuis in Sengerema, in Tanzania. "De acties met Kerst waren hartverwarmend en het mooie van deze actie is dat het dit keer maar een hele kleine moeite is om daadwerkelijk het verschil te maken", aldus Paulien Brethouwer.

Door Peter Brethouwer

Paulien legt uit: "Via de link www.voor.nl/voorbeeld-projecten kun je zien hoe de actie werkt. De bedoeling is dat je gaat stemmen op een goed doel. Eén daarvan is stichting Simba. Via Facebook en LinkedIn kun je in totaal 20 stemmen weggeven. Het project met de meeste stemmen is genomineerd. Daarna kiest de jury nog twee projecten uit de top tien. Deze drie projecten maken kans om te winnen. Daar wordt uiteindelijk bepaald welke projecten de prijzen in ontvangst mogen nemen. Er is een bedrag van 72.114 euro beschikbaar. 48.076 euro voor de winnaar en 24.038 euro voor de nummer twee." Paulien vervolgt: "Het gaat heel erg goed, op dit moment staan we op plaats 1, maar we zijn er nog niet, we hebben alle stemmen heel hard nodig. Onze vorige actie was gericht op de bekostiging van een beademingsmachine, daarnaast willen we sparen voor een röntgenapparaat, dat zou hiermee in één keer geregeld kunnen worden. Dat zou fantastisch zijn. Ik roep iedereen op om te stemmen. Het kost je niets, slechts een paar minuten van je tijd. Help stichting Simba naar de eerste plek. Stemmen kan tot 17 april."

VOOR
VOOR is een organisatie die zelfstandig professionals (ZP-ers) in contact brengt met opdrachtgevers. VOOR wil graag bijdragen aan positieve bewegingen in de maatschappij. Jaarlijks geeft de organisatie 10% van de omzet aan stichting VOOR. Het geld gaat naar een project waar de wereld iets mooier van wordt. Dat wordt het VOORbeeld genoemd. VOORbeelden van lef, van positief denken en van gewoon doen. Een VOORbeeld van iets extra's betekenen. Een VOORbeeld van hoe je mensen, dichtbij óf aan de andere kant van de wereld, kunt helpen. Stichting Simba is zo'n typisch VOORbeeld.

Stichting Simba
Sengerema Hospital is een missieziekenhuis in Noord Tanzania, door Nederlandse missionarissen gesticht in 1959. Het ziekenhuis telt 317 bedden en vervult een belangrijke regionale functie voor de armste groepen van de bevolking. Twee keer per jaar bezoekt hiervoor een team van Nederlandse chirurgen en ondersteunend personeel het ziekenhuis om specialistische operaties uit te voeren. Goede medische apparatuur is onontbeerlijk bij het goed en adequaat kunnen uitvoeren alle operaties. Op het moment dat deze actie begon is wederom een team van specialisten naar dit gebied gegaan. "De foto's en verhalen blijven telkens weer indrukwekkend," vertelt Paulien. Ze zucht: "Wat zou ik er graag weer een keer heen willen gaan."
Paulien vervolgt: "We hebben het al vaker genoemd, maar het is goed om te blijven herhalen. Dit team van specialisten bekostigt de reis zelf. Al het geld dat wordt opgehaald gaat rechtstreeks naar de mensen in Sengerema. Dus ga naar www.voor.nl/voorbeeld-projecten en geef je 10 + 10 stemmen via je Facebook en/of LinkedIn account aan Stichting Simba. Een kleine moeite, een groot verschil! Opnieuw wil ik iedereen alvast bedanken."


www.stichting-simba.nl

 Video: PR

Meer berichten