Het complex van Hoopman in IJzerlo. Foto: PR
Het complex van Hoopman in IJzerlo. Foto: PR

Relatiedagen bij Hoopman in IJzerlo

IJZERLO - Donderdag 12 april bezocht burgemeester Stapelkamp de vaktechnische symposiumdag bij Hoopman in IJzerlo. Inmiddels staat er op bijna 10.000 m2 een modern ontwikkel- en fabricagebedrijf. Zo'n vijftig medewerkers en diverse toeleveranciers, met name uit de regio, realiseren hier toegevoegde waarde voor boeren, tuinders, landbouwmechanisatiebedrijven en loonwerkers, zaaizaadbedrijven en luchthavens, en dat zowel lokaal als nationaal en internationaal.

Deze dag gaf gelegenheid aan klanten om kennis te maken met nieuwe technieken. Het was ook de mogelijkheid om achter de schermen te kijken. Tevens werden de klanten in de gelegenheid gesteld om persoonlijk afscheid te nemen van algemeen directeur Henk Korten en technisch allrounder en inkoper Henk Wiggers.

Henk Korten heeft afgelopen jaar zijn functie als algemeen directeur al overgedragen aan Jan Willem Hoopman, derde generatie Hoopman. Henk Wiggers, die gelijktijdig met Henk Korten bij de firma Hoopman begonnen is, gaat per 18 mei, precies op zijn 65ste verjaardag van een welverdiend pensioen genieten.
Henk Korten is en blijft nog verbonden met het bedrijf om zijn netwerk en kennis op parttime basis beschikbaar te blijven stellen.

Al meer dan honderd jaar wordt door Hoopman landbouwtechniek ontwikkeld, gefabriceerd en verkocht over de hele wereld. Onder het merk Holaras worden machines gemaakt voor de ruwvoederverwerking op het erf van de (melk)veehouder. Maar ook uienoogst- en luchthavenveegmachines vinden hun weg over de hele wereld.

Onder het merk Hoopman Equipment & Engineering ontwikkelt en verkoopt men vanuit IJzerlo inmiddels ook hightech zaadtechnologiemachines in heel Europa.

Tijdens het bezoek van burgemeester Stapelkamp werden ook twee symbolen van het succes van Hoopman onthuld. Als eerste was er een prachtige fotocollage van het huidige personeel en als tweede een schilderij met daarop de knollenplukker en het zaaimachientje, beiden ontwikkeld door boer Heinen uit De Heurne. Het zijn symbolen voor de mensen achter Hoopman.

Zaterdag was er nog een open dag voor familie, vrienden, buurt en bekenden.

Meer berichten