Alle betrokkenen, met de cheque. Foto: Frank Vinkenvleugel
Alle betrokkenen, met de cheque. Foto: Frank Vinkenvleugel

Gemeente Aalten sluit aan bij Jeugdsportfonds

AALTEN - De gemeente Aalten is sinds vorige week aangesloten bij het Jeugdsportfonds Gelderland. Dat betekent dat kinderen en jongeren kunnen worden aangemeld om hen mogelijkheden te bieden om te sporten in verenigingsverband.

Aanmelden van kinderen kan alleen door professionele verwijzers, afkomstig uit onderwijs, hulpverlening en gezondheidszorg. In Aalten zijn er twee lokale aanspreekpunten: Richard Jongetjes en Steffan Rexwinkel. Zij kunnen ondersteunen en doorverwijzen.
Tijdens een bijeenkomst bij Ropes & Running kregen professionals uit onderwijs, hulpverlening en gezondheidszorg uitleg over de procedure en werkwijze. Tevens werden de contracten met het Jeugdsportfonds Gelderland ondertekend. De gemeente Aalten stelt voor de komende vier jaar jaarlijks 5.000 euro beschikbaar aan het Jeugdsportfonds, om gezinnen met kinderen die willen sporten, tegemoet te komen in de kosten.
De Rabobank heeft tijdens de bijeenkomst een symbolische cheque voor een eenmalige bijdrage van 2.500 euro overhandigd, dat ook kan worden ingezet in de gemeente Aalten.

Over het Jeugdsportfonds
In Nederland wonen ongeveer 400.000 kinderen in gezinnen met een minimum inkomen. Veel van deze kinderen willen graag sporten bij een vereniging maar kunnen dat niet. Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kansarme kinderen, met als motto: 'Alle kinderen moeten kunnen sporten'. De gemeente Aalten onderschrijft deze doelstelling en stelt daarom financiën beschikbaar om kinderen uit de gemeente in verenigingsverband te kunnen laten sporten.

Kinderen van 4 tot en met 17 jaar, die in gezinnen leven met weinig geld kunnen in aanmerking komen voor ondersteuning. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en de benodigde attributen tot een maximaal bedrag van 225 euro per jaar. Het contributiebedrag wordt rechtstreeks naar de rekening van de sportvereniging overgemaakt. Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen. Dit kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg; zij zijn de intermediairs van het Jeugdsportfonds.


www.jeugdsportfonds.nl


Meer berichten