Columns

Kollumn | Handig

Handig

Nou, vooruit, nog één keer over het opgewaaide stof. Nog één keer over de zwerende wond waar het vuil nog in zit. Het moet wel leuk blijven. Da's wel handig.
De burgemeester stapelt kritiekpunt op kritiekpunt. Hij haalt voorbeelden aan van dingen die hem zijn opgevallen en geeft zelfs adviezen waar het anders (lees: beter) kan. Om het gemor dat er al dertien jaar is onder de Dinxpèrsen verstomd te krijgen stelt hij voor om over ruim anderhalf jaar het nieuwe decennium te beginnen met een nieuwe gemeentenaam. Het gejuich van de richtige Dinxpèrsen is nu al te horen! Eindelijk een medicijnman die aandacht heeft voor die pijn. Eindelijk iemand die snapt dat ook ons dorp heel lang een trotse zelfstandige gemeente was. En dat gedwongen was te accepteren dat de macht naar het buurdorp ging. En die ging daar op hun eigen manier mee om: respect- en gevoelloos! Da's niet handig. Dus ten eerste een betere gemeentenaam. En inderdaad, de benaming van beide dorpen is al veel handiger. Nog beter zou zijn een neutrale naam: Grensland of Hameland. Iemand uit ons dorp heeft al eens op facebook een mooie omschrijving gegeven van deze naam. Je kunt al voelen dat de pijn in de wond al minder wordt!
Er zijn nog wel andere medicijnen die het vuil in de wond kunnen wegnemen. Zoals de toezegging na te komen die door meerdere politieke partijen is gedaan in de rechtstreekse radio-uitzending van Dinxper FM begin maart in het Kulturhus: maak een gemeentelogo waar ook Bredevoorters en Dinxpèrsen zich in herkennen. En niet alleen dat örpelijke beumken! Zeer handig!
En als kers op de taart een gemeenteloket in het oude gemeentehuis. Je moet dat zien als gebaar van goede wil. Als genoegdoening voor het feit dat de leerling zo lang van de bovenmeester in de hoek moest staan. Dan komt er nog iets naar ons terug van de opbrengst van dit pand. Want waar ging dit naar toe??
Met deze handelingen zal het genezingsproces beslist in gang worden gezet. De wond wordt al schoner en gaat op weg naar genezing. Handiger kan het niet. Toch?

Hol ow goed!
H. Eurneman

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten