Eye in the Sky in Filmhus Dinxperlo

DINXPERLO - Op donderdag 3 mei vertoont Filmhus Dinxperlo de oorlogsthriller Eye in the Sky. Aan de vooravond van de dodenherdenking en de viering van Bevrijdingsdag is er gekozen voor een film waarin de moderne strijd tegen terrorisme wordt belicht. De film volgt het hele systeem achter een drone-aanval waarbij complexe afwegingen moeten worden gemaakt. En staat stil bij de persoonlijke impact op de betrokkenen.

Kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) krijgt de opdracht om een geheime drone-missie te leiden, maar kan niet voorspellen wat haar te wachten staat… Het is de bedoeling dat ze een groep terroristen moet arresteren die op een schuilplaats verblijven in Nairobi, Kenia. Al snel komen ze er achter dat de terroristen andere plannen hebben en moet Katherine de plannen wijzigen en de groep uitschakelen. Dit lijkt goed te gaan, tot het moment dat dronepiloot Steve Watts (Aaron Paul), die de leiding heeft over de uitschakeling, een klein meisje spot bij de verblijfplaats van de terroristen. Samen moeten ze beslissen of ze bereid zijn haar leven op te offeren of niet…

Eye in the Sky is een ijzingwekkende spannende dramafilm met sterk acteerwerk van Helen Mirren; zij is oa bekend van 'The Queen'. Verder is Alan Rickman (Robin Hood, Love Actually) te zien in zijn laatste rol voor zijn overlijden. Acteur Colin Firth was betrokken als producent, terwijl Gavin Hood (Tsotsi, Rendition) de sterke regie verzorgde. Een indrukwekkende film, goed gemonteerd en aangenaam om naar te kijken!

De voorstelling is op donderdag 3 mei, aanvang 20.00 uur. Entree7,50 euro inclusief koffie of thee. De voorstelling is in Filmhus Dinxperlo, Maurits Prinsstraat 6 in Dinxperlo.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten