Een aquarel van Gudrun Schröck. Foto: PR
Een aquarel van Gudrun Schröck. Foto: PR

Aquarellen in Kerkje De Rietstap

DINXPERLO - In het Kerkje De Rietstap aan de Meniststraat 14 a in Dinxperlo is in de maand mei een expositie te zien van fraaie aquarellen. De schilderijen zijn gemaakt door Gudrun Schröck uit Bocholt.
Het Kerkje is open op zondag 6, 13 en 27 mei en op maandag Tweede Pinksterdag, 21 mei, telkens van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Gudrun Schröck is in 1949 in Plauen in het Vogtland/Oostduitsland geboren. Na haar studie aan de Technische Universiteit te Dresden heeft zij vele jaren in de textielindustrie gewerkt. Sinds 2005 leeft zij in Bocholt. In de jaren 90 van de vorige eeuw begon zij met aquarelleren en volgde zij verschillende cursussen. Haar eerste tentoonstelling was in 1993 in Augsburg. Na een langere pauze wijdt zij zich opnieuw intensief aan aquarelschilderen. Sinds 2015 volgt zij regelmatig cursussen van de Volkshogeschool te Bocholt en neemt deel aan workshops van leden van de Deutsche Aquarell Gesellschaft zoals Gerhard Hillmayr, Jutta Höfs en Mark Antoni. Bovendien is Gudrun Schröck lid van de Hamaland Kunstkring. Favoriete motieven van Gudrun Schröck zijn landschappen, bloemen en stadsgezichten. Zij probeert ze deels realistisch, deels abstract levendig en kleurrijk te tonen.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten