Lezers schrijven | Nieuwe locatie Jumbo en Aldi

Nieuwe locatie Jumbo en Aldi

Dat de wijkvereniging De Wegwijzer boos en teleurgesteld is omdat er geen duidelijkheid komt over de plannen voor het terrein waar voorheen de basisschool De Wegwijzer stond, is begrijpelijk en terecht. (artikel in Dinxpers Nieuws van 24 april).
Ook met de inhoud van en de argumenten in het artikel ben ik het helemaal eens. De locatie De Wegwijzer is naar mijn idee te krap om zowel de Jumbo als de Aldi te bouwen, voldoende parkeervoorzieningen zijn op die plek nauwelijks te realiseren en het grote aantal te verwachten verkeersbewegingen, ook van de vrachtwagens die de supermarkten moeten bevoorraden, zullen onveilige verkeerssituaties gaan opleveren.
En: mijn boodschappen haal ik in de supermarkt om ze dan snel naar huis te brengen, als ik voor andere dingen wil winkelen dan doe ik dat bij een andere gelegenheid.
De combinatie van nieuwbouw Jumbo/Aldi is elders een erg geslaagd project, zie de situatie in Aalten, en zou ook voor Dinxperlo een uitstekende oplossing zijn. Maar dan op een plek waar ruimte is: de MD locatie die –voorlopig?- door de gemeenteraad is afgewezen.
Het lijkt er op dat de lobby door de plaatselijke middenstand, hoe legitiem overigens ook, flinke invloed heeft gehad op de mening van de politieke partijen. Maar het lijkt er ook op dat vergeten is de omwonenden en de plaatselijke supermarktbezoekers te vragen wat zij er van vinden.
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, dat zou mijn boodschap zijn aan de politieke partijen.


Henk Meijer, Dinxperlo

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten