Vlnr. kunstenaar Jaap Hartman, Bertie Bussink. Bernd Brennemann, Johannes Hoven en Freek Diersen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Vlnr. kunstenaar Jaap Hartman, Bertie Bussink. Bernd Brennemann, Johannes Hoven en Freek Diersen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Kunstwerk 'Europa en de stier' siert hoek Europastraat

DINXPERLO - Op de hoek Europstraat-Keupenstraat is sinds woensdagmiddag het bronzen beeldje 'Europa en de stier' te bewonderen. Het kunstwerk is gemaakt door de Nederlandse beeldhouwer Jaap Hartman en symboliseert het verhaal uit de Griekse mythologie waarin de Fenicische prinses Europa door de God Zeus, vermomd in de gedaante als stier, werd ontvoerd naar Kreta. Aan haar heeft ons continent de naam Europa te danken.

Door Iris Jansen

Samen met de kunstenaar onthulde Bernd Brennemann, tweede voorzitter van het Heimatverein Suderwick, onder toeziend oog van vele genodigden het mooie bronzen beeldje.
Op initiatief van het Heimatverein Suderwick en Stichting 'Bewaar 't Olde' én met ondersteuning van de Gemeente Aalten en de Stadtsparkasse Bocholt, was het mogelijk dit kunstwerk als symbool van het Europese gedachtegoed en de grensoverschrijdende samenwerking aan te schaffen. Het beeldje is in 2016 door Bernd Brennemann in Winterswijk in een beeldentuin ontdekt. Brennemann: "Het was voor mij meteen duidelijk dat dit bij de grens tussen Dinxperlo en Suderwick moest komen. Ik heb daarom ook Johannes Hoven en Freek Diersen erop attent gemaakt, die vervolgens snel enkele sponsoren gevonden hebben." De feestelijke onthulling werd muzikaal omlijst door enkele leerlingen van de muziekschool Bocholt/Isselburg, onder leiding van Ruben van Schijndel.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten