De top drie van het biljartkampioenschap. Foto: PR
De top drie van het biljartkampioenschap. Foto: PR (Foto: )

Biljartstrijd is gestreden

DINXPERLO - Na een spannende finale tegen Henk Kwerreveld mag Frans Rengelink zich winnaar noemen van het onlangs gespeelde clubkampioenschap van Biljartvereniging Ons Huis.
Van deze circa 45 leden tellende vereniging namen dit jaar 21 leden deel aan het kampioenschap, welke in drie poules naar sterkte werden ingedeeld.

De voorwedstrijden werden als vanouds gespeeld op de drei biljarts in Sportcafé de Peppel, alwaar vereniging de Peppel het komende seizoen zelf ook nog eens drie teams huisvest.
In een periode van zes weken werden over 77 partijen totaal 7.088 caramboles bij elkaar gespeeld, en lange tijd zag het er naar uit dat titelverdediger Han Rutgers de kortste partij van het toernooi met 13 beurten op zijn zou schrijven. Han Rutgers, naast titelverdediger tevens voorzitter van de vereniging, moest echter de halve finale helaas aan zich voorbij laten gaanomdat hij verhinderd was. Zijn plaats werd met verve overgenomen door Ferdinand Jansen, die ten koste van Wilfried Ebbers beslag legde op de derde plaats, en deze wedstrijd in slechts tien beurten wist te winnen.
Hoogste relatieve serie werd gespeeld door Henk Rougoor met een serie van 21 van de 60 te maken caramboles. Hij bleef hiermee Eddy Jansen met een serie van 52 en Ed Abbing met een serie van 10 nipt voor.
De uiteindelijke finale tussen Frans Regelink en Henk Kwerreveld ging lange tijd gelijk op, waarbij Fans op de valreep met enkele kleine series als eerste kans zag de partij uit te spelen.
Henk resteerde de gelijkmakende beurt, doch strandde na het eerste punt slechts twee caramboles voor het einde en moest genoegen nemen met de tweede plaats.
Naast Frans kan ook Henk terugkijken op een zeer geslaagd toernooi omdat hij als enige in de voorronden slechts 1 punt had laten liggen met zeer constante uitslagen.
De finale werd afgesloten door wedstrijdleider Christiaan te Beest die, geassisteerd door bestuursleden Jan Kingma en Cor Zorn, de Henk Schreurs wisselbokaal mocht overhandigen aan de winnaar.

Meer berichten