Prinses Beatrix is er klaar voor: 'Feel the Beat 2018'. Foto: PR
Prinses Beatrix is er klaar voor: 'Feel the Beat 2018'. Foto: PR

Slagwerkfestival 'Feel the Beat'

DINXPERLO - De slagwerkers van Muziekvereniging Prinses Beatrix uit Dinxperlo zijn er helemaal klaar voor: zaterdag 16 juni ontvangen ze iedereen graag op het Theo Rijksplein aan de Helmkamp voor het tweede 'Feel the Beat'-slagwerkfestival, dat om 18.30 uur begint, en dat wordt voorafgegaan door een rondgang door Dinxperlo, vanaf 18.30 uur.

De intentie is er een jaarlijks terugkerend spektakel van te maken, georganiseerd door één van de deelnemende clubs in hun eigen plaats. Dit jaar heeft Prinses Beatrix de eer. Met de deelname van tien slagwerkgroepen uit de regio én daarbuiten, moet het een zeer gevarieerde avond te worden.

Rondgang
Het festival wordt voorafgegaan door een rondgang door Dinxperlo, waarin een aantal groepen alvast van zich laat horen. De slagwerkers gaan via Beggelderdijk, Haverkampstraat, Maurits Prinsstraat en de Reehorsterlaan naar het festivalterrein, beschikbaar gesteld door VVNF Dinxperlo. Dat terrein wordt zo ingericht dat er een vrijwel continu programma kan worden geboden. Helma Brughuis-te Grotenhuis, coördinator van het festival: "We maken gebruik van drie podia waarop afwisselend wordt gemusiceerd, dat houdt de vaart in het programma. Verder er is aan van alles en nog wat gedacht, van de afzettingen rond het terrein, een informatief programmaboekje, de verkeersregelaars tijdens de rondgang tot een hapje en een drankje voor de inwendige mens."

Netwerken
Het netwerken zoals dat tussen verenigingen onderling gaat, werpt z'n vruchten af bij het organiseren van een dergelijk festival. Helma: "De instructeur van onze jeugdslagwerkers, Jorine Bruggink, is dat ook in Hummelo én ze heeft goede contacten met Mike de Geest, instructeur van de slagwerkgroep uit Keppel. Dat zorgt er dan weer voor dat beide groepen van Muziekvereniging Hummelo en Keppel bij ons komen optreden. En Advendo Lintelo en Excelsior Barlo komen omdat Colin Jansen niet alleen muziekschooldocent voor 'onze' leerlingen is, maar ook instructeur bij die verenigingen. Een afspraak over deelname is dan snel geregeld", aldus Helma.

Deelnemers
Naast de al genoemde deelnemers treden zaterdagavond ook DeMB uit Bredevoort, Percussiongroep Aaltense Orkest Vereniging, Drumband VMS Aalten, Crescendo IJzerlo én natuurlijk de beide slagwerkgroepen van gastheer Prinses Beatrix op het Theo Rijksterrein. Entree: vrije gift.


www.fanfarebeatrix.nl

Meer berichten