Columns

Kollumn | Mis

Mis

Hoe ontstaat nepnieuws? Sinds enkele jaren hebben we te maken met dit fenomeen. Mensen sturen berichten de wereld in en de argeloze ontvanger neemt dit voor waar aan. En daar gaat het mis. Steeds vaker stel je toch, bewust of onbewust, vraagtekens bij bepaalde berichten omdat het begrip nepnieuws steeds meer begint in te dalen.

Twee weken geleden meldde ik hier dat in het weekend van 9 en 10 juni ons dorp een Olympische locatie zou zijn. De Eurohal zou gastheer zijn van de nationale speciale olympische spelen. Het balspel Bocce zou hier worden gespeeld. Dat was goed mis!

Op basis van een artikel in een dagblad en op basis van wat er op de website van de organiserende instantie stond mag je er van uitgaan dat dit geen nepnieuws is. Achteraf wel dus. Miscommunicatie? Tsjaa….

Er komt veel bij kijken om 2.000 spelers hun 21 sporten te laten beoefenen op 14 locaties in twee dagen. Niet voor niets worden ze bijgestaan door 1.000 begeleiders en nog eens zo'n 1.500 vrijwilligers. Sportverenigingen stellen hun locaties beschikbaar en gehandicaptenorganisaties en gemeentes spreken een woordje mee. De speciaal hiervoor in het leven geroepen overkoepelende organisatie moet het allemaal maar in goede banen leiden. Misschien is door de wirwar van informatiestromen iets mis gegaan.

Wat moet je dan nog wel geloven wat er in de krant staat? Je kunt je misnoegen uiten en mis-schien lucht dat op. Zij zullen zeggen dat het op de website van de organisator heeft gestaan. En dat klopt ook nog! Daar is niks mis mee. Inmiddels is deze informatie op de website aangepast. Achteraf….

Deze spelen zijn intussen al weer voorbij. We hopen dat deze happening zonder noemenswaardige incidenten is verlopen en dat alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers met veel plezier terugkijken op dit weekend Achterhoek. Want ook hier geldt: meedoen is belangrijker dan winnen!

Moar ja, wi'j stoat hier in darp wel weer met een duftigen drop an de neuze. En da's niet mis….

Wordt vervolgd.

Hol ow goed!

H. Eurneman

Meer berichten