Burgemeester Stapelkamp neemt de kersen in ontvangst van Astrid Selman en laat ze zich goed smaken. Foto: Lydia ter Welle
Burgemeester Stapelkamp neemt de kersen in ontvangst van Astrid Selman en laat ze zich goed smaken. Foto: Lydia ter Welle (Foto: )

Kersen voor burgemeester Stapelkamp

AALTEN/LINTELO - Astrid Selman van kersentuin De Wendelenhutte ging vrijdagmorgen op bezoek bij burgemeester Anton Stapelkamp, om hen een kistje kersen uit de eerste oogst van dit jaar te overhandigen.

De burgemeester toonde zich verrast: "Ik wist niet dat er hier ook fruit geteeld werd! Veel mensen denken bij fruit meteen aan de Betuwe, maar weten niet dat Zuid-Beveland, waar mijn vorige standplaats Kapelle deel van uitmaakt, eigenlijk de grootste fruitproducent van Nederland is. Daar worden vooral veel peren geteeld, maar ik ken er ook een paar kersentelers." Astrid Selman vertelde over De Wendelenhutte: "Mijn man Bert en ik kwamen ruim twintig jaar geleden naar de Achterhoek, en begonnen een varkenshouderij in Lintelo. Daar is zo'n tien jaar geleden de kersenboomgaard bij gekomen. We hebben een kersenboomgaard van 1,2 hectare, waarin we zo'n twintig soorten kersen telen. Van vroege tot heel late, waardoor we van ongeveer half juni tot begin augustus kersen oogsten van onze laagstambomen. De bomen zijn maximaal vier meter hoog en ter bescherming van de kersen is de boomgaard helemaal overkapt, met een net. Tegen de vogels, maar ook om schade van hagel en hevige regen te voorkomen."

De burgemeester nam met plezier de kersen in ontvangst en liet ze zich goed smaken.

Meer berichten