Wilma Pastors in de kerk van Breedenbroek. Foto: Frank Vinkenvleugel
Wilma Pastors in de kerk van Breedenbroek. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Het verhaal achter de liedjes

BREEDENBROEK - Op zondagmiddag 24 juni zal Wilma Pastors uit Breedenbroek een concert geven in de kerk van Breedenbroek. Ze zal liedjes ten gehore brengen die Wilma door de jaren heen zelf heeft geschreven. Liedjes die gaan over bijzondere gebeurtenissen en diverse emoties in haar leven.

Door Waltraud Wensink

Als Wilma de deur opent van haar woning aan de Krommenhorst in Breedenbroek denk je in eerste instantie niet gelijk dat deze dame met haar gitaar muzikaal zoveel in haar mars heeft. Ze oogt rustig en bescheiden, maar benut de eerste beste gelegenheid om haar gitaar erbij te pakken en zonder schroom en zelfverzekerd laat ze in de keuken een aantal stukjes van haar liedjes horen. Wilma is al vanaf haar negende bezig met muziek en inmiddels is het een verrijking van haar leven geworden. Wilma: "Ik heb ooit orgel-les gehad in Aalten en begeleidde muzikaal wel eens bij de zondagsschool. Toen ik vrijwilligerswerk bij een asielzoekerscentrum deed kwam ik in contact met een Roemeen die gitaar speelde. Daar was ik zo enorm van onder de indruk ,dat ik dat ook wilde leren. Ik heb toen ook een gitaar gekocht waar ik mee aan de slag ging, het moest me gewoon lukken."

Wat ik heb meegemaakt komt terug in mijn muziek
De liedjes die Wilma in de kerk van Breedenbroek zal spelen nemen de bezoekers mee in haar levensverhaal zoals Wilma dat beleefd heeft. Wilma: "Ik heb in mijn leven veel meegemaakt en dat heeft impact op mijn leven gehad. Negen jaar gelden is mijn man Rudie overleden, en ook daar heb ik liedjes over gemaakt. Liedjes die mijn emoties weergeven en waarin ik me kan uiten door middel van muziek. Maar ook gebeurtenissen zoals liefdesverdriet, dankbaarheid en geluk zijn items die je kunt horen in mijn liedjes. Ik neem de mensen mee in een muzikale reis door mijn leven."

Wilma geeft het concert in de kerk van Breedenbroek waar ze tot haar vreugde - ook regelmatig mag oefenen. Wilma heeft les gehad van Sandra Venreys. "Ook daar heb ik weer een liedje over geschreven, ik gebruik vaak mensen die me op de een of andere manieren inspireren voor mijn teksten", aldus Wilma. Ze is veel bezig met de spirituele kant van het leven. Het feit dat ze in de kerk gaat spelen wil niet bij uitstek zeggen dat het om een kerkelijk gebeuren gaat. "Maar wat de een 'God' noemt, heet bij de ander 'Het Licht', het maakt niet zo heel veel uit want uiteindelijk bedoelen we wellicht hetzelfde. Iedereen is welkom en de liedjes zijn uitermate geschikt om fijn naar te luisteren. "De muziek draagt me en helpt me zien waar ik sta. Ik mag wel zeggen dat muziek me ook vaak de weg wijst ", meent Wilma. Wilma: "Ik ben niet zo'n held in het regelen van dit soort zaken dus voor mij is het ontzettend spannend om dit concert zelf te organiseren."Ik ben heel erg benieuwd hoe het gaat lopen en of er belangstelling voor het concert is."

Als we het over ambities hebben zegt Wilma: "Ik zou graag nog eens iets willen doen met een percussie en met een tweede stem."

Het concert in de kerk van Breedenbroek op zondag 24 juni begint om 15:00 uur. Iedereen is van harte welkom. Om de kosten te dekken wordt er om een vrijwillige bijdrage gevaagd. Wilma adviseert: "Maar neem wel een kussentje mee naar de kerk, want dan zit je wat gemakkelijker!"

Meer berichten