Leen Nederlof en Hans Veerbeek met hun dames. Foto: Frank Vinkenvleugel
Leen Nederlof en Hans Veerbeek met hun dames. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Lintjes voor Leen Nederlof en Hans Veerbeek

DINXPERLO - Donderdagavond 5 juli reikte burgemeester Stapelkamp een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heren Leen Nederlof en Hans Veerbeek, beiden afkomstig uit Dinxperlo. Dat gebeurde op het jubileumfeest ter gelegenheid van het 25ste City Beach Toernooi van volleybalvereniging Favorita op het Kerkplein in Dinxperlo. Beide mannen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Leen Nederlof (1950) is al vanaf 1972 actief als vrijwilliger bij volleybalvereniging Favorita, onder meer als scheidsrechterscoördinator en coördinator van de technische commissie en de jeugdcommissie. Hij toont zich altijd bereid om mee te denken of mee te organiseren; de vereniging doet nooit vergeefs een beroep om hem. Hij is ook al jaren scheidsrechter. Eerst op verenigingsniveau, maar inmiddels fluit hij in de regiodivisie en in de promotieklasse.
Daarnaast is hij actief als vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Dinxperlo en heeft vanaf 1991 gedurende tien jaar deel uitgemaakt van het bestuur van de inmiddels opgeheven Sport- en Recreatiestichting Dinxperlo (deze stichting beheerde en exploiteerde alle binnen- en buitensportaccommodaties en personeel in Dinxperlo).

Hans Veerbeek (1960) is actief als vrijwilliger bij volleybalvereniging Favorita. Sinds 1981 bekleedde hij verschillende posities; hij maakte deel uit van de technische commissie, was ondersteunend penningmeester, wedstrijdsecretaris, lid van de sponsorcommissie en vrijwilligerscoördinator. Sinds 2010 is hij (duo-)voorzitter, een functie waarin hij voortdurend zaken ontwikkelt en mensen enthousiast weet te maken, altijd met het belang van de sporter voorop. Bij het initiatief om te komen tot een samengaan van binnensportverenigingen in Dinxperlo was hij een verbindende factor. Hans Veerbeek is ook al jaren scheidsrechter. Eerst op verenigingsniveau, maar inmiddels fluit hij in de regiodivisie en in de promotieklasse. Daarnaast heeft hij acht jaar lang deel uitgemaakt van het bestuur van de Sport- en Recreatiestichting Dinxperlo.

Zowel Leen Nederlof als Hans Veerbeek zijn vanaf de allereerste editie in 1993 als vrijwilliger betrokken bij het beachvolleybal toernooi in Dinxperlo. Al die jaren waren ze niet alleen de onmisbare motor voor de organisatie van het toernooi, maar wisten ze tevens een uitgebreid team van vrijwilligers van verschillende Dinxperlose sportverenigingen te mobiliseren. Geen beter moment dus, dan om tijdens het 25ste jubileum van het City Beach Toernooi beide heren Koninklijk te onderscheiden voor hun uitgebreide en jarenlange vrijwillige inzet.

Dat beide heren keurig in het pak staken, was vanwege 'de zware delegatie van de Nevobo' die zou langskomen, zoals hen was medegedeeld.

Meer berichten