Columns

Kollumn | Stemvee

Stemvee

We hebben weer een regering. Een groep mensen heeft met elkaar afspraken gemaakt. Ze vinden zelf dat ze een afspiegeling zijn van degenen die hebben gestemd. De dubieuze uitwerking waarmee wij als onschuldige kiezer worden opgezadeld is dat er nu nog minder Dinxpèrse raadsleden zijn en ook geen wethouder meer. Mijn indruk is dat we nu een nog moeilijker tijdperk ingaan met nog minder aandacht dan er al was. Dat blijkt al uit reacties op facebook nadat het kwartet wethouders bekend werd gemaakt. Vanuit 0543 alleen maar positieve berichten en vanuit Dinxpèr alleen maar negatieve geluiden.
Anderhalf jaar geleden kwam de nieuwe president van Amerika aan het roer. Eén van zijn eerste uitspraken was: America First. Dat zei hij drie keer. In onze gemeente worden we nu geconfronteerd met ditzelfde megalomane fenomeen: 0543 first. Als we dat één keer moeten aanhoren zegt ons dat al genoeg. Men heeft maximaal gebruik gemaakt van een moment van zwakte en kans gezien om een grote groep stemgerechtigden daardoor achteloos aan de kant te schuiven. Die groep blijft met een grote kater zitten maar dat wordt niet als belangrijk ervaren. Dit is het zoveelste feit in een lange rij voorbeelden van iemand een worst voorhouden en er dan zelf mee vandoor gaan. Dit onder het motto: als je een kip veertje voor veertje doodplukt merkt niemand er wat van.
Wat blijft er dan nog voor ons over? De hoop dat één van de drie partijen extra haar best doet om bij ons in het gevlei te komen? Welke van de drie zou dat dan moeten zijn? Afgaand op beloften in verkiezingstijd zitten we gebeiteld. Maar ja, de praktijk is heel wat weerbarstiger. Dan is er in één keer geen geld meer of welke andere reden dan ook. Dan vindt men wel weer een andere reden om de eigen gelederen gesloten te houden.
Vraag: zolang men in 0543 geen moeite doet om geïnteresseerd te zijn in Dinxpèr, waarom zou jij dat dan wel zijn in de plaatselijke gemeentepolitiek?

Hol ow goed!

H. Eurneman

Meer berichten