Imkers Lucie en Edwin. Foto: Frank Vinkenvleugel
Imkers Lucie en Edwin. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Open imkerijdag bij imkerij 't Beggelder

DINXPERLO - Op zaterdag 14 en zondag 15 juli vanaf elf uur 's morgens tot drie uur in de middag kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan imkerij 't Beggelder. Bezoekers kunnen van dichtbij mee maken wat een imker doet. Men kan een kijkje in de bijenkast nemen of in de observatiekast waar een bijenvolk achter glas te zien is en meer te weten komen over de koningin, de werksters en de darren.

De imkers Lucie en Edwin zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over: waarom wordt iemand imker; hoe gaat het oogsten van honing in zijn werk. Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur.Vanzelfsprekend is er ook een proeverij en honing uit de omgeving te koop. Het bezoek aan de open imkerij dag is gratis. Voor de potentiële imker worden er jaarlijks imkercursussen in Dinxperlo georganiseerd.
Imkerij 't Beggelder heeft ook dit jaar in het kader van het akkerrandenproject weer enkele percelen ingezaaid met een bloemenmengsel. De bezoeker wordt uitgenodigd ook over de paden door dit prachtige 'bloemenbed' te wandelen.

Kunstenaars met passie
Tijdens de open dagen bij Imkerij 't Beggelder zijn er exposities van verschillende kunstenaars met passie. Beeldend kunstenaar Henk Bekkers uit Bredevoort toont onder andere beelden van hout, speksteen en zink.
Verder zijn er twee kunstschilders die graag het landschap ter plekke vastleggen: Sylvia Legters-Kruissink en Tommy Bauling uit Achter Drempt.
Imkerij het Beggelder is te vinden aan de Rietstapperweg 1a, Dinxperlo.


www.facebook.com/imkerij.tbeggelder

Meer berichten